Ekipa Lions Klub Konjice s krmarjem Grubelnik Darkom na čelu je na 25. mednarodni dobrodelni regati Jedrima protiv droge 2024, ki se je med 17. in 20.4.2024 odvijala v Marini Frapa v Rogoznici na Hrvaškem, osvojila 1. mesto v skupini MIDI in skupno 10. mesto. Regate se je udeležilo 43 ekip iz 15 držav. Ekipo Lions Klub Konjice so sestavljali Darko Grubelnik, Andrej Poklič, Emil Martinšek, Albin Matavž, Andrej Kuk, Rado Koban in Vlado Gobec. Člani ekipe so se izkazali tudi na kulinarični predstavitvi ob spremljavi vi9n domačega vinarja Zlati Grič, ki jih je pri tem podprl.

Na zaključni prireditvi regate je guvernerka Lions District 129 Slovenija Breda Pečovnik skupaj s člani ekipe Lions Kluba Konjice guvernerju hrvaškega Lions districta 126 Miloradu Staniću predala posebno poslanico poti prijateljstva okoli sveta.

Predsednik Lions Kluba Konjice Emil Martinšek je ob tem predstavil projekt Oliverja Tiča in njegovo pot prijateljstva okoli sveta ter izpostavil dobrodelni in humanitarni vidik tega projekta, ki ga podpira tudi Lions Klub Konjice. Pozval je k mednarodni in globalni podpori projekta in na glavnem podiju zaključne prireditve pred 300 udeleženci regate v znak podpore požel bučen aplavz.