Praznovanje 20. obletnice Lions Klub Konjice in 5. obletnice Lions Klub Konjice Vita

V soboto 18. maja so v Zrečah člani Lions klub Konjice in članice Lions kluba Konjice Vita z dobrodelnim plesom obeležili obletnicoi njunega delovanja. Dogodek je bil prežet s slavnostnim vzdušjem, prijateljstvom in dobrodelnostjo, hkrati pa je ponujal vpogled v preteklost ter optimističen pogled v prihodnost. Obletnice Charter Nighta so se udeležili številni gostje iz slovenskih lions klubov in člani iz prijateljskega Lions kluba Zagorje iz Hrvaške.

Osrednji dogodek obeležitve je potekal v večnamenski dvorani Terme Zreče, kjer so se zbrali člani obeh Lions klubov, ugledni gosti in prijatelji lionizma. Praznovanje 20. obletnice Lions kluba Konjice in 5. obletnice Lions kluba Konjice Vita so organizirali v sodelovanju z LEO klub Konjice. Dogodek je bil še posebej slavnosten zaradi prisotnosti številnih častnih gostov, med njimi Breda Pecovnik, guvernerke Lions distrikta 129 Slovenija, in Milorada Stanića, guvernerja Lions distrikta 126 Hrvaška.

V svojih nagovorih sta Breda Pečovnik in Milorad Stanić izrazila podporo prizadevanjem Lions klubov ter poudarila pomen mednarodnega prijateljstva in sodelovanja. Poseben trenutek prireditve je bilo slavnostno pobratenje Lions kluba Konjice in Lions kluba Zagorje, kar je še dodatno okrepilo vezi med slovenskimi in hrvaškimi Lionsi.

Osrednji del prireditve je bila dobrodelna dražba, na kateri so zbrali nekaj manj kot 10.000 EUR. Zbrana sredstva bodo namenjena projektu Donirana hrana, ki ga bo Lions klub Konjice v sodelovanju z drugimi lokalnimi dobrodelnimi organizacijami pričel izvajati 20. 5. 2024.

Ob tej priložnosti so predstavili tudi Zbornik Lions kluba Konjice, ki ga je uredil Stanko Kolar. V zborniku so zbrani prispevki številnih avtorjev, ki osvetljujejo aktivnosti in humanitarne projekte kluba v zadnjih 20 letih. Predsednik Lions kluba Konjice Emil Martinšek in predsednica Lions kluba Konjice Vita Nadja Punčuh sta podelila priznanja najbolj aktivnim članom, ki so s svojim delom in predanostjo pripomogli k uspehu obeh klubov.

Oba kluba sta tudi letos medse sprejela nove članice in člane, ki so na prireditvi tudi slavnostno zaprisegli. S tem so obogatili skupnost Lions klubov in se zavezali k nadaljevanju humanitarnih prizadevanj ter širjenju duha prijateljstva in solidarnosti.

Pred osrednjo prireditvijo so člani Lions kluba Konjice gostili delegacijo prijateljskega Lions kluba Zagorje na ogledu turističnih znamenitosti Slovenskih Konjic in okolice. Začeli so pri Dvorcu Trebnik in nadaljevali do Žičke kartuzije, kjer so hrvaškim prijateljem predstavili ta čudoviti turistični biser. Kosilo so jim pripravili v restavraciji Spargus, kjer sta Mateja in Andrej Smogavc poskrbela za kulinarične specialitete ob izbranih vinih. Delegacija iz Zagorja je v dar prinesla posebno vino znamke Sokol, ki so ga skupaj z okusno sirovo ploščo postregli v restavraciji in kavarni Trebnik. Dan so zaključili s kavico v restavraciji Zlati Grič in obiskom Centra Noordung v Vitanju.

Emil Martinsek, predsednik Lions kluba Konjice je poudaril: “v 20 letih se je Lions klub Konjice razvil v največji Lions klub v Sloveniji, prepoznaven po številnih uspešnih projektih in humanitarnih akcijah. S ponosom zremo v preteklost in z optimizmom v prihodnost. V sodelovanju z drugimi Lions klubi bomo še naprej delovali s ciljem zagotavljanja pomoči potrebnim in s podporo Olijevi poti prijateljstva okoli sveta tudi k širjenja prijateljstva.”

Tadej SLAPNIK