Ekipa Lions Klub Konjice s krmarjem Darkom Grubelnikom je na 25. mednarodni dobrodelni regati “Jedrima protiv droge 2024”, ki je potekla med 17. in 20. aprilom 2024 v akvatoriju pred Marino Frapa v Rogoznici na Hrvaškem, osvojila 1. mesto v skupini MIDI in skupno 10. mesto.

Na regati se je pomerilo 43 ekip iz 15 držav. Ekipo Lions Klub Konjice so sestavljali: Darko Grubelnik, Andrej Poklič, Emil Martinše, Albin Matavž, Andrej Kuk, Rado Koban in Vlado Gobec. Člani ekipe so se izkazali tudi na kulinarični predstavitvi ob spremljavi vin lokalnega vinarja Zlati Grič.

Na zaključni prireditvi regate je guvernerka Lions Distrikta 129 Slovenija, Breda Pečovnik, skupaj s člani ekipe Lions kluba Konjice, predala posebno poslanico poti prijateljstva okoli sveta guvernerju hrvaškega Lions distrikta 126, Miloradu Staniću.

Predsednik Lions Kluba Konjice, Emil Martinšek, je predstavil projekt Oliverja TičaOLIJEVA POT PRIJATELJSTVA, pot okoli sveta, ter izpostavil dobrodelni in humanitarni vidik projekta, ki ga podpira tudi Lions Klub Konjice. Pozval je k mednarodni in globalni podpori projektu. Na glavnem odru zaključne prireditve je pred 300 udeleženci regate v znak podpore požel bučen aplavz.