Z veseljem delimo vtise iz dogodka na sejmu Alpe Adria v Ljubljani, kjer je predsesnik našega kluba Emil Martinsek sodeloval na predstavitvi “Slovenskega vikenda v Biogradu na Moru 2024” in “Poti prijateljstva okoli sveta” Oliverja Tiča – Olija Walkerja, ki je potekal na razstavnem prostoru Biograda na Moru na sejmu Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Predstavniki mesta Biograd na Moru Marijan Stopfer in Ivan Čupić in prijateljskih občin – Slovenskih Konjic: Primož Poklič, podžupan občine Slovenske Konjice, Roman Virant podžupan Žalca, Alan Bukovnik, župan občine Radelj ob Dravi in Sašo Koca, podžupan Moravskih Toplic, so izpostavili letošnjo izvedbo Slovenskega vikenda v Biogradu na Moru, ki bo potekala v prvomajskih praznikih. Oliver Tic pa je nato navdušil s predstavitvijo “Poti prijateljstva okoli sveta”, ki jo pričenja 5. aprila iz Slovenskih Konjic in obsega obisk vseh štirih prijateljskih občin Biograda na Moru iz Slovenije ter se nadaljuje po Hrvaški do Biograda na Moru in nato naprej preko jugovzhodne Europe, Azije, Avstralije, Afrike, nazaj v Evropo in preko nje do domačih Slovenskih Konjic.

Na dogodku je Emil Martinšek, predsednik Lions kluba Konjice izrazil podporo Oliverju Tiču pri organizaciji njegove poti, zbiranju sredstev za pot ter pri povezovanju s prijateljskimi lions klubi po svetu. Izpostavil je tudi preteklo sodelovanje Oliverja in Lions kluba Konjice, v sklopu katerega smo v letu 2022 pričeli za akcijo ZA Mlade športne upe v sklopu katere zbiramo sredstva za športne štipendije namenjene mladim perspektivnim športnikom iz socialno šibkih družin.