Po 4 dnevnem druženju v Dalmaciji je Lions klub Konjice uspešno zaključil 16. izvedbo tradicionalnega projekta, humanitarne regate XVI. Tiki Lions rally 2023. Navtični dogodek, poimenovan rally, je dosegel pričakovanja organizatorja. Regate z izhodiščem v marini Hramina na Murterju in jadralnim akvatorijem srednje Dalmacije se je udeležilo 100 jadralcev, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini =17.500 EUR.

Posebna zahvala gre GENERALNEMU SPONZORJU regate, podjetju Tiki HVAC d.o.o., ki je v humanitarni fond projekta in s tem neposredno v humanitarni fond Lions kluba Konjice namenil

=5.000 EUR.

Zmago na Lions rally 2023 je odnesla ekipa Lions kluba Konjice s krmarjem Stankom KOLARJEM. Drugo mesto je tokrat pripadlo ekipi krmarja Braneta KLANČNIKA, na tretje mesto pa se je zavihtela ekipa krmarja Rada KOBANA, oba prav tako iz Lions kluba Konjice.

Lions klub Konjice tradicionalno zbrana humanitarna sredstva nameni za mednarodni navtično naravnan socialni projekt „MIRNO MORJE“, krovnega organizatorja in lastnika licence iz Avstrije. Enotedenskih aktivnih počitnic na Jadranu se bodo v letošnjem letu udeležili oskrbovanci zavoda in učenc osnovnih šol: Zavod Karion VDC Čebelice Slovenske Konjice, Osnovna šola Pod goro Slovenske Konjice Podružnica OŠ V Parku, Osnovna šola Zreče in Osnovna šola Vojnik.

Del sredstev bo ostal rezerviran za projekt za izvedbo v prihodnjem letu, del pa jih bo klub namenil za druge, podobne projekte. Preostala sredstva pa bodo namenjena humanitarni dejavnosti kluba v lionističnem letu 2023/2024. V sodelovanju z javnimi zavodi (šolami) bo klub nadaljeval s projektoma »Botrstvo Lions kluba Konjice«, »Medgeneracijsko sodelovanje in pomoč starejšim«, ter za jesenski „Razpis enoletnih štipendij in študijskih pomoči“ za šolsko leto 2023/2024.

»Organizacijski odbor za pripravo in izvedbo 16. ponovitve humanitarne regate Lions kluba Konjice Lions rally 2023, se zahvaljuje vsem udeležencem regate za nesebičen prispevek in nepozabno štiri dnevno druženje v južni Dalmaciji z zavidljivim humanitarnim učinkom. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti.”

Stanko KOLAR, vodja projekta Lions rally 2023

FOTO GALERIJA:

https://www.dropbox.com/scl/fo/u27gn7rpq69xcls8qy0zd/h?rlkey=pb8camiog43evxd4ir4knfxyv&dl=0