Na novinarski konferenci Lions kluba Konjice so pobudnik akcije Oliver Tič, vodja akcije Tadej Slapnik, predsednik Lions kluba Konjice Jernej Pugelj in podpredsednik Lions kluba Konjice Emil Martinšek predstavili nadaljevanje akcije ZA mlade športe upe, v sklopu katere v sodelovanju s svetovnim popotnikom Oliverjem Tičem z dobrodelnimi dražbami dresov Tima Gajserja, Žana Vipotnika in štartne številke Timija Zajca nadaljujejo zbiranje sredstev namenjenih štipendiranju mladih perspektivnih športnikov iz socialno šibkih družin.

Tadej Slapnik je predstavil prvi del akcije, v sezoni 2022/23 je klub za športne štipendije in pomoči mladim perspektivnim športnikom namenili =6.000 EUR in skupaj podprl 15 mladih športnikov in športnic.

Zadnji prijavni rok za športne štipendije v tej sezoni je 1. junij. Razpis športnih štipendij je objavljen na spletni strani Lions kluba Konjice:

https://www.lions-konjice.si

Akcija se nadaljuje, podprli so jo trije slovenski vrhunski športniki: Tim Gajser, petkratni svetovni prvak v motokrosu, konjičan Žan Vipotnik, igralec NK Maribor in najboljši nogometaš v 1. SNL v sezoni 2022/23 in Timi Zajc, svetovni prvak v smučarskih skokih na letošnjem FIS svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Planici.

Zahvala za pomoč pri pridobivanju podpornikov gre Niku Valandu, vodji fitness Star Fit iz Slovenskih Konjic – priskrbel je podpisana dresa Vipotnika in Gajserja. Za podpisano štartno številko Timija Zajca pa gre zahvala članu Lions kluba Konjice Vladu Gobcu in Jerneju Klariču.