Lions klub Konjice v mesecu maju tradicionalno praznuje obletnico ustanovitve kluba, ki jo obeležuje s tradicionalnim DOBRODELNIM LIONS PLESOM.

Prireditev organizira skupaj z Lions kluboma Lions klub Konjice Vita in LEO klubom Konjice. Tokratna izvedba plesa je potekala 20. maja 2023 v hotelu Vital v Zrečah, kjer so člani kluba skupaj z gosti obeležili 19 let delovanja kluba.. Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanju obletnice in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve je poskrbel za odličen program z glasbeno skupino ShowMixBand.

Zvezo Lions klubov Distrikt 129 Slovenija je tokrat zaradi odsotnosti guvernerja Distrikta 129, Radovana PUŠNARJA, zastopala 1. vice guvernerka distrikta Breda PEČOVNIK. Med gosti so bili tudi prejšnja guvernerja Distrikta 129 Miroslav KVAS in Jurij ŠARMAN.

Predsednik Lions kluba Konjice Jernej Pugelj je podelil priznanja prizadevnim članom kluba: Stanku Kolarju, Miroslavu Kvasu, Emilu Martinšku, Samu Pokornu, Marjanu Aleksiču, Albinu Matavžu in Tadeju Slapniku.

Lions klub Konjice danes šteje 61 članov in je kot takšen največji Lions klub Distrikta 129, ki združuje Lions klube po Sloveniji. V svoje vrste je klub sprejel tri člane, Andreja Kokolja, Romana Kotnika in Vladimirja Pačnika. Na konjiškem imamo še dva kluba iste družine in sicer Lions klub Konjice VITA in LEO klub Konjice. Skupaj se člani vseh treh klubov preštevamo v trimestni številki več kot 100 članov.

Prireditev sta popestrila mlada plesalca, dobitnik športne štipendije ZA mlade športne upe Lan Pristovnik in njegova soplesalka Mimi Godec.

Humanitarno najpomembnejši del večera je pripadel aukcijam in spremljevalnim dogodkom večera:

  • aukciji umetniških del Lions kluba Konjice in prodaji tradicionalne torte večera,
  • LEO klub Konjice se je pridružil s prodajo karikatur udeležencev plesa
  • Lions klub Konjice Vita pa je v izkupiček blagajn vseh treh klubov prispeval z aukcijo štartne številke Tijana MAROVTA in s plesom članic kluba Vita in projekta MIRNO MORJE 2023.

Humanitarni izkupiček dogodka letos za vse 3 klube skupaj šteje =8.000 EUR.

Lions klub Konjice bo del sredstev namenil za štipendijski sklad za šolsko leto 2023/2024. Članice Lions kluba Konjice Vita bodo sredstva rezervirale za udeležbo otrok na projektu MIRNO MORJE 2023, LEO klub Konjice pa bo sredstva namenil v fond za pomoč pri izvedbi letovanja za otroke iz socialno šibkih družin.

Skupinska fotografija članov Lions kluba Konjice, Lions kluba Konjice Vita in Leo kluba Konjice s 1. vice guvernerko Distrikta 129 Bredo PEČOVNIK.

V Slovenskih Konjicah, 22. 5. 2023

Stanko KOLAR, pooblaščenec LK Konjice za stike z javnostmi