Po 4 dnevnem druženju v Dalmaciji se je uspešno končala 15. izvedba tradicionalnega projekta Lions kluba Konjice, humanitarna regata XV. Tiki Lions rally 2022. Navtični dogodek, poimenovan rally, je dosegel pričakovanja organizatorja. Regate z izhodiščem v marini Drage pri Pakoštanah in jadralnim akvatorijem srednje Dalmacije se je udeležilo 105 jadralcev, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini =12.500 EUR.

Posebna zahvala gre GENERALNEMU SPONZORJU regate, podjetju Tiki HVAC d.o.o., ki je v humanitarni fond projekta in s tem neposredno v humanitarni fond Lions kluba Konjice namenil

=5.000 EUR.

Zmago na Lions rally 2022 je tretjič zapored odnesla ekipa Lions kluba Konjice s krmarjem Stankom KOLARJEM. Drugo mesto je tokrat pripadlo ekipi krmarja Žige REMICA, iz Lions kluba Maribor Piramida, na tretje mesto pa se je zavihtela ekipa iz Lions kluba Konjice s krmarjem Jernejem PUGLJEM.

Lions klub Konjice tradicionalno zbrana humanitarna sredstva nameni za mednarodni navtično naravnan socialni projekt „MIRNO MORJE“, krovnega organizatorja in lastnika licence iz AvstrijeEnotedenskih aktivnih počitnic na Jadranu se bodo v letošnjem letu udeležili učenci iz osnovnih šol: Osnovna šola Pod goro Slovenske Konjice Podružnica OŠ V Parku, Osnovna šola Zreče in Osnovna šola Vojnik.

Del sredstev bo ostal rezerviran za projekt za izvedbo v prihodnjem letu, del pa jih bo klub namenil za druge, podobne projekte. Preostala sredstva pa bodo namenjena humanitarni dejavnosti kluba v lionističnem letu 2022/2023. V sodelovanju z javnimi zavodi (šolami) bo klub nadaljeval s projektoma »Botrstvo Lions kluba Konjice«, »Medgeneracijsko sodelovanje in pomoč starejšim«, ter za jesenski „Razpis enoletnih štipendij in študijskih pomoči“ za šolsko leto 2022/2023

Vodja projekta »Lions rally Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR:

»Organizacijski odbor za pripravo in izvedbo 15. ponovitve humanitarne regate Lions kluba Konjice Lions rally 2022, se zahvaljuje vsem udeležencem regate za nesebičen prispevek in nepozabno štiri dnevno druženje v južni Dalmaciji z zavidljivim humanitarnim učinkom. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti.

Stanko KOLAR, pooblaščenec za stike z javnostmi LK Konjice

Zmagovalna ekipa Lions rally 2022

Generalni sponzor humanitarne regate Lions rally 2022 Tiki Hvac d.o.o.