Lions klub Konjice v mesecu maju praznuje obletnico ustanovitve kluba, ki jo obeležuje s tradicionalnim DOBRODELNIM LIONS PLESOM. Prireditev organizira skupaj z Lions kluboma Lions klub Konjice Vita in LEO klubom Konjice. Tokratna izvedba plesa je potekal tradicionalno, 14. maja 2022 v hotelu Vital v Zrečah, kjer so člani kluba skupaj z gosti obeležili 18 let delovanja in tako kot klub postali “polnoletni”. Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanju obletnice in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve je poskrbel za odličen program z glasbeno skupino Karneval.

Zvezo Lions klubov Distrikt 129 Slovenija je tokrat zastopal 1. vice guverner distrikta Radovan PUŠNAR. Med gosti je bila tudi predsednica LEO distrikta Eva JEREB, članica LEO kluba Konjice, ki v tem lionističnem letu kot druga predsednica iz domačega kluba vodi zvezo LEO klubov Slovenije. Lions klub Konjice danes šteje 60 članov in je kot takšen največji Lions klub Distrikta 129, ki združuje Lions klube po Sloveniji. Na konjiškem imamo še dva kluba iste družine in sicer Lions klub Konjice VITA in LEO klub Konjice. Skupaj se člani vseh treh klubov preštevamo v trimestni številki 100 članov.

Humanitarno najpomembnejši del večera je pripadel aukciji umetniških del Lions kluba Konjice. LEO klub Konjice se je pridružil s prodajo srečk srečelova, Lions klub Konjice Vita pa je v izkupiček blagajn vseh treh klubov prispeval kolesom sreče za udeležence projekta MIRNO MORJE 2022. Humanitarni izkupiček dogodka se je letos ustavil pri =5.000 EUR.

Lions klub Konjice bo del sredstev namenil za štipendijski sklad za šolsko leto 2022/2023. Članice Lions kluba Konjice Vita bodo sredstva rezervirale za udeležbo otrok na projektu MIRNO MORJE 2022, LEO klub Konjice pa bo sredstva namenil v fond za pomoč pri izvedbi letovanja za otroke iz socialno šibkih družin.

Skupinska fotografija članov Lions kluba Konjice, Lions kluba Konjice Vita in Leo kluba Konjice s 1. vice guvernerjem guvernerjem Distrikta 129 Radovanom PUŠNARJEM.

V Slovenskih Konjicah, 20. 5. 2022

Stanko KOLAR, pooblaščenec LK Konjice za stike z javnostmi