Lions klub Konjice se je navkljub epidemiji in zaostrenim pogojem izvajanja sejemskih in tržničnih aktivnosti v času božično novoletnih praznikov, tudi ob zaključku leta 2021 odločil dodati prostovoljna praznična utrinka na tržnicah v Slovenskih Konjicah in v Zrečah.

Priprave so izvedli člani kluba, ki so v nabor izdelkov za stojnico prispevali praktično vse dobrote, ki smo jih ponudili obiskovalcem, naključnim posameznikom in posebej vabljenim prijateljem. Pomoč sta ponudila tudi oba upravljalca obeh tržnic JKP Slovenske Konjice in Občina Zreče, ki sta prostor za izvedbo ponudila brezplačno.

Del zbranih  sredstev  bo  namenjen novoletnemu obdarovanju otrok in družin iz socialno šibkejšega okolja, ki jo izvajamo skupaj z LEO klubom Slovenske Konjice, ostala sredstva pa bodo   namenjena  za akcijo” Pomoči potrebnim otrokom za izvedbo  letošnje Zimske šole v Naravi”.

Projekt novoletnega obdarovanja otrok je fond za izvedbo iz tega naslova povečal za =1.362 EUR, sredstvi, zbranimi v Slovenskih Konjicah in Zrečah.

Vodja projekta Albin MATAVŽ:

„Veseli nas, da smo navkljub epidemiji in zaostrenim pogojem sejemskih in tržničnih aktivnosti v času božično novoletnih praznikov , uspeli izvesti projekt skladno z vsemi priporočili NIJZ in odloki vlade RS. Naše aktivnosti so bile ponovno prepoznane v lokalni skupnosti kot pomemben doprinos pri pomoči potrebnim. Iskrena hvala vsem donatorjem, sodelujočim in vsem, ki ste s svojim obiskom dokazali,  da SKUPAJ  ZMOREMO!

V Slovenskih Konjicah, 20. 12. 2021