Lions klub Konjice v mesecu maju praznuje obletnico ustanovitve kluba, ki jo obeležuje s tradicionalnim DOBRODELNIM LIONS PLESOM. Prireditev organizira skupaj z Lions kluboma Lions klub Konjice Vita in LEO klubom Konjice. Tokratna izvedba plesa je potekala s časovnim zamikom dobrega leta, tudi običajni majski termin je zaradi aktualne Covid 19 situacije nadomestil jesenski termin, sicer tradicionalno v hotelu Vital v Zrečah, kjer so člani kluba skupaj z gosti obeležili 17 let delovanja. Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanju obletnice in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve je poskrbel za odličen program z glasbeno skupino Show mix.

Zvezo Lions klubov Distrikt 129 Slovenija je tokrat zastopal guverner distrikta Nino MALETIČ. Lions klub Konjice danes šteje 59 članov in je kot takšen največji lions klub Distrikta 129, ki združuje lions klube po Sloveniji. Velja še izpostaviti, da imamo na konjiškem še dva kluba iste družine in sicer Lions klub Konjice VITA in LEO klub Konjice. Skupaj se člani vseh treh klubov preštevamo v trimestni številki 100 članov.

Humanitarno najpomembnejši del večera je pripadel aukciji umetniških del Lions kluba Konjice. LEO klub Konjice se je pridružil s prodajo svečane torte in fotografiranjem, Lions klub Konjice Vita pa je v izkupiček blagajn vseh treh klubov prispeval s plesom Jerusalema. Humanitarni izkupiček dogodka se je letos ustavil pri =7.500 EUR.

Lions klub Konjice bo del sredstev namenil za štipendijski sklad za šolsko leto 2021/2022. Članice Lions kluba Konjice Vita bodo sredstva rezervirale za pomoč otrokom s socialnega roba za preživljanje aktivnih športnih počitnic, LEO klub Konjice pa bo sredstva namenil v fond za pomoč pri izvedbi letovanja za otroke iz socialno šibkih družin.

Skupinska fotografija članov Lions kluba Konjice, Lions kluba Konjice Vita in Leo kluba Konjice z guvernerjem Distrikta 129 Ninom MALETIČEM

V Slovenskih Konjicah, 13. 10. 2021

Stanko KOLAR, pooblaščenec LK Konjice za stike z javnostmi