Po 4 dnevnem druženju v Dalmaciji se je uspešno končala 14. izvedba tradicionalnega projekta Lions kluba Konjice, humanitarna regata XIV. TIKI Lions rally 2021. Navtični dogodek, poimenovan rally, je dosegel pričakovanja organizatorja. Regate z izhodiščem v marini Hramina na otoku Murter in jadralnim akvatorijem srednje Dalmacije v Kornatskem arhipelagu se je udeležilo 100 jadralcev, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini =11.500 EUR.

Posebna zahvala gre tokratnemu GENERALNEMU SPONZORJU regate, podjetju TIKI HVAC d.o.o., ki je v humanitarni fond projekta namenil =5.000 EUR.

Zmaga na Lions rally-ju 2021 je pripadla drugič zapored ekipi Lions kluba Konjice s krmarjem Stankom KOLARJEM. Drugo mesto je tokrat prav tako že drugič zapored pripadlo ekipi krmarja Andreja KUKA, člana Lions kluba Konjice, na tretje mesto pa se je tudi tokrat zavihtela ekipa iz Lions kluba Novo mesto z novim krmarjem Rokom HUDOKLINOM.

Lions klub Konjice tradicionalno namenja zbrana humanitarna sredstva za navtično naravnan socialni projekt „MIRNO MORE“, ki pa je bil tudi v letu 2021 zaradi aktualnih razmer COVID 19 ODPOVEDAN.

Del sredstev bo ostal rezerviran za projekt za izvedbo v prihodnjem letu, del pa jih bo klub namenil za druge, podobne projekte, tokrat predvsem tudi za projekt „UPANJE 2021“, ki bo kot alternativa za prijavljene slovenske ekipe izveden v programsko zmanjšanem obsegu.

Na enotedenske aktivne počitnice na Jadranu v okviru bodočih ponovitev krovnega projekta „MIRNO MORE“, organizatorja in lastnika licence iz Austrije, pa bo klub v že znanem organizacijskem okvirju v prihodnjih letih poslal dodatne posadke otrok osnovnih šol s spremljevalci iz lokalnega okolja.

Preostala sredstva bodo namenjena humanitarni dejavnosti kluba v lionističnem letu 2021/2022. V sodelovanju z javnimi zavodi (šolami) bo klub nadaljeval s projektoma »Botrstvo Lions kluba Konjice«, »Medgeneracijsko sodelovanje in pomoč starejšim«, ter za jesenski „Razpis enoletnih štipendij in študijskih pomoči“ za šolsko leto 2021/2022

Vodja projekta »Lions rally Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR je povedal:

“Organizacijski odbor za pripravo in izvedbo 14. ponovitve Lions rally-ja, humanitarne regate Lions kluba Konjice, se vsem udeležencem regate zahvaljujem za nesebičen prispevek in nepozabno štiri dnevno druženje v južni Dalmaciji z zavidljivim humanitarnim učinkom. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega  časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti.”

IZJAVA ZA JAVNOST:

FOTOGALERIJA DROPBOX:

https://www.dropbox.com/sh/49v6aro9sel05ar/AADET4TGkraiuZHn9edFx7tTa?dl=0

https://www.dropbox.com/sh/4pqr1lv70vcitiw/AABy-v-nc766PQ5SzNqCREU1a?dl=0

FOTOGALERIJA: