Statistika neusmiljeno kaže na upad druženj, zmanjšujejo se socialni stiki, Prepovedi vplivajo seveda tudi na aktivnosti s humanitarnim predznakom – omejevanja združevanj onemogočajo tradicionalne aktivnosti tudi na področju dobrodelnosti.

Izkušnje pa po drugi strani kažejo, da lahko druženja navkljub zaostrenim razmeram, potekajo še naprej, v delu spletnega komuniciranja celo bolj intenzivno, seveda z uporabo novih orodij, ki nam jih prinaša digitalna doba.

V Lions klubu Konjice člani pogrešamo dobrodelne prireditve in neformalna druženja, ki so nam predstavljala pomemben del preživljanja našega prostega časa že več kot poldrugo desetletje. Posledično smo se odločili in v sredo, 23. decembra zvečer priredili »PRVO ONLINE ZOOM DRUŽENJE«, spletno druženje, ki smo ga navezali na naše tradicionalne aktivnosti ob koncu leta – Jesensko srečanje z avkcijo in Zaključek – prednovoletno druženje članov kluba ob koledarskem zaključku leta.

Srečanja se je udeležilo 30 članov kluba in 4 gostje iz Zveze Lions klubov Slovenije, Distrikta 129 na čelu z guvernerjem Danilom TOMŠIČEM.

Za uvod smo pripravili degustacijo znanega konjiškega vinarja Vina Založnik ob spremljavi kulinarične ponudbe sirov Kmetije Obrul iz Oplotnice in suho mesnih izdelkov Gozdič d.o.o., oba na voljo tudi na tržnici v Slovenskih Konjicah.

V nadaljevanju je sledila nekoliko drugačna, navkljub temu pa zelo uspešna avkcija izbranih steklenic vin istega vinarja Vina Založnik, steklenice iz Vinske kleti Krško ter kristalnega unikata iz Steklarne Rogaška Slatina s katero so dražitelji in udeleženci srečanja z zneskom za udeležbo na srečanju v fond humanitarnosti Lions kluba Konjice skupaj prispevali =3.000 EUR

Zbrana sredstva bodo v večji meri namenjena za humanitarne projekte Lions kluba Konjice, delno tudi skladu Lions Clubs International – LCIF, ki z zbranimi sredstvi globalno pomaga skupinam in posameznikom, potrebnih pomoči. V letu 2019 je ocena, da je sklad dosegel 275 milijonov posameznikov po vsem svetu, posledično Lions Clubs International ostaja največja prostovoljska humanitarna organizacija na svetu.

Več o skladu najdene na spletni strani Lions Clubs International:

https://www.lionsclubs.org/…/discover-our…/mission

Stanko KOLAR, pooblaščenec LK Konjice za stike z javnostmi