Lions klub Konjice tudi v času pandemije korona virusa COVID -19 izvaja svoje humanitarno poslanstvo in glede na aktualne težave, ki jih spremljamo v medijih, pomaga posameznikom in ustanovam v smislu lajšanja težav, ki se pojavljajo na dnevni ravni zaradi zaprtja izobraževalnih ustanov kot tudi zaradi omejevalnih ukrepov pri nakupovanju, ki veljajo za strostnike.

Poleg pomoči starostnikom pri izvajanju odredbe vlade Republike Slovenije – obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite) – je Lions klub Konjice skupaj z ravnatelji osnovnih šol v Dravinjski dolini prepoznal potrebo po pomoči šolam oziroma uporabnikom, učencem, ki imajo omejen (ali pa ga sploh nimajo) dostop do INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE OPREME, ki je nujno potrebna za izvajanje IZOBRAŽEVANJA NA DALJAVO.

Za ta namen je Lions klub Konjice nabavil 10 PRENOSNIH RAČUNALNIHOV v skupni vrednosti =3.500 EUR, ki jih bo po ključu evidentiranih potreb razdelil med 5 osnovnih šol – OŠ Ob Dravinji, OŠ Pod goro, OŠ Loče, OŠ Zreče in OŠ Vitanje.

Ob prejemu informacijsko komunikacijske opreme smo prenosnike opremili z donatorskimi insignijami, šole pa jo bodo v prihajajočem tednu med 14. 4. – 17. 4. 2020 prejele v breplačni najem. Mentorji in drugimi izvajalci programov informacijskega osnovnošolskega izobraževanja bodo prenosnike dodatno nadgradile z GRATIS programsko opremo MS Office in jo razdelile v uporabo učencem, ki jo po ocenah šol najbolj potrebujejo.

Stanko KOLAR, pooblaščenec za stike z javnostmi LK Konjice