V soboto 7. julija in v nedeljo 8. julija sta NAUTIC CLUB ROGLA in LIONS KLUB KONJICE na Rogli izvedla dogodek »7. Navtični vikend na Rogli 2018« – promocijski jadralni regati NAUTIC CLUBA ROGLA in LIONS KLUBA KONJICE »ROGLA 2018 MINI 12 – NCR & LKK INVITED« in »ROGLA 2018 MINI 12 – UNIOR OPEN«, navtično regato kot spremljevalno prireditev k tradicionalni prireditvi »Kovaški piknik na Rogli« v organizaciji Unior d.d.

Jadranja na Rogli je tokrat doživelo že 7. ponovitev, glavnina tekmovalcev so bili krmarji jadralnih regat 16. Konjičanka 2018 in XII. Lions rally 2018, ki so na akumulacijskem jezeru na Planji na 1517m nadmorske višine pokazali svoja jadralska znanja.

Sobotno regato, 7. julija »ROGLA 2018 MINI 12 – NCR & LKK INVITED« sta soorganizatorja namenila zaključku pomladansko poletnih navtičnih aktivnosti in promocije klubov Nautic club Rogla in Lions klub Konjice.  Regato je v finalu 4 najboljših dobil Matjaž KOREZ, član NC ROGLA, 2. mesto je pripradlo Saši ŠINKOVEC, krmarki na regati Konjičanka 2018, 3. mesto je osvojil David OZEBEK, član NC ROGLA, na četrtem mestu je končal Zlatko KOVAČ, član ekipe na Konjičanki 2018.

Drugi tekmovalni dan je potekal 8. julija in je bil v osnovi namenjen promocijskim aktivnostim in popularizaciji jadralskega športa v celinski Sloveniji. Nautic club Rogla in Lions klub Konjice sta za soorganizatorja Unior d.d. pripravila regato pod imenom »ROGLA 2018 MINI 12 – UNIOR OPEN«. Promocijske aktivnosti na akumulacijskem jezeru so pritegnile obiskovalce Kovaškega piknika in člane povabljenih jadralskih klubov iz Slovenije. V tej regati 4 bark je bil najboljši  David OZEBEK, član NC ROGLA, drugo mesto je osvojil Stanko KOLAR, član LK Konjice, na tretje mesto se je uvrstil Roman PLEVNIK, član Yach cluba Attems iz Rogaške Slatine, nejvaležno četrto mesto pa je pripadlo Roku POTOČNIKU, članu organizacijskega odbora priprave regate.

Najboljšim tekmovalcem je pokale podelil vodja projekta NAVTIČNI VIKEND NA ROGLI, Stanko KOLAR, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem tekmovalem, obiskovalcem in še prav posebej navijačem, ki so dva vikenda lahko uživali v poletnem pridihu z belimi jadri na vrhu Pohorja. Deležni so bili lepih jadralske tekem, kar bo nedvoumno pomagalo približati jadralski šport širšim množicam, ki je prevečkrat soočena le z ekstremnimi dosežki oceanskih tekem. Tekmovalci so dokazali, da tudi manjša tekmovanja lahko ponudijo in pokažejo dramatičnost jadralskega športa.

Obe regati v razredu ROGLA 2018 – MINI 12 sta zopet pokazali, da si zaslužita mesto v programu prireditev vseh soorganizatorjev, ki posledično že snujejo načrte za prihodnje leto.

Sobotni program je objavljen kot videoprenos v živo na socialnem omrežju FB – stran STV Live: https://www.facebook.com/stvliveSkalaTV/

Priloge:

 

Stanko KOLAR, univ.dipl.inž.,
Pooblaščenec za stike z javnostmi Nautic cluba Rogla in Lions kluba Konjice