MMP_4923
 
Letos drugače, vendar zato nič manj uspešno, je »14. Jesensko srečanje Lions kluba Konjice«  potekalo v dveh delih – klub je organiziral sprejem v Žički kartuziji, večerni dogodek pa v Penzionu Kračun v Ločah. Na tradicionalni dogodek so člani kluba tokrat prvič, na podlagi odlične izkušnje ob pravznovanju 100 letnice Lionizma v Ljubljani, povabili prijatelje iz drugih slovenskih Lions klubov, ki so več kot uspešno participirali in posledično pomagali pri uresničevanju humanitarnega poslanstva kluba.. 
 
Člani Lions kluba Konjice so goste sprejeli v popoldanskem času v Žički kartuziji, kjer so bili deležni kulinarične in enološke dobrodošlice, ogleda zgovinskega bisera in degustacije penin vinske kleti Zlati Grič in vin kleti Neum, vinarja Jurija Brumeca. Večerni del srečanja v Penzionu Kračun je glasbeno začinila skupina Črna mačka s pevko Evo Boto.
 
Humanitarni namen letošnjega jesenskega  srečanja je bil zbiranje denarnih sredstev za  pomoč pri udeležbi otrok iz socialno šibkega okolja v projektih šole v naravi, katere bo Lions klub Konjice podprl že peto leto zapored. 
 
Odbor za prireditve je pod vodstvom predsednika kluba orahniziral dobordelno stavnico. Času primerno je tokrat zastavil stavniško vprašanje – zanimalo ga je število grozdnih jagod na šparonih, ki so bili hranjeni za pozne, trgatve jagodnega izbora. Skupaj s tradicionalno avkcijo izbranih vin, ki jo je vodil izkušeni dražitelj Samo Pokorn, je klubu uspelo s prireditvijo zbrati humanitarna sredstva v skupni višini 3.000 EUR. 
 
 
Več v priponkah, po potrebi tudi osebno