FB cover_Lions Slavnostni koncert muzikalov 2017

Lions klub Konjice organizira Valentinov dobrodelni koncert muzikalov, kjer bodo vaša ušesa razvajali vrhunski slovenski pevci in glasbeni izvajalci in sicer Željka Predojević, Nuška Drašček Rojko in Boštjan Korošec.

Za glasbene aranžmaje bo poskrbel Leon Firšt, vse skupaj pa bo potekalo pod taktirko glasbenega vodje in dirigenta Simona Dvoršaka.

Ponosni sponzorji Valentinovega dobrodelnega koncerta muzikalov:

– Plur d.o.o., Slovenske Konjice

– Century 21 Maribor City

– CSLO Regionalna d.o.o.

– Gradnje Marguč d.o.o.

– Marovt d.o.o.

– Medicinski center Betnava d.o.o.

– Baumueller Dravinja d.o.o.

– Čokoladni atelje Dobnik

– Cvetličarna Darja Slovenske Konjice

– Mamut tim

– Jani Podbrežnik s.p.

PROGRAM

1. S. Sondheim/S. Sondheim: Comedy Tonight iz muzikala “A Funny Thing Happened on the Way to the Forum”

2. L. Firšt/J. Usenik: Veronikin zagovor iz muzikala “Veronika Deseniška”

3. C. M. Schönberg/H. Kretzmer: I Dreamed A Dream iz muzikala “Les miserables”

4. J. Bock/S. Harnick: If I Were A Rich Man iz muzikala “Fiddler of the Roof”

5. J. Styne/B. Merrill: Don’t Rain On My Parade iz muzikala “Funny Girl”

6. A. L. Webber/C. Hart: Music of the Night iz muzikala “The Phantom of the Opera”

7. A. L. Webber/C. Hart: All I Ask Of You iz muzikala “The Phantom of the Opera”

8. A. L. Webber/T. S. Elliot: Memory iz muzikala “Cats”

9. L. Bernstein/S. Sondheim: Balcony Scene iz muzikala “West Side Story”

10. F. Loesser/F. Loesser: Luck Be A Lady iz muzikala “Guys & Dolls”

11. C. Coleman/D. Fields: Big Spender iz muzikala “Sweet Charity”

12. S. Sondheim/S. Sondheim: Our Time iz muzikala “Merrily We Roll Along”

 

Željka Predojević

Sopranistka se je rodila v Dubrovniku, kjer je obiskovala Klasično gimnazijo in Srednjo glasbeno šolo. Prejela je prvo nagrado na državnem tekmovanju mladih glasbenikov in plesalcev Hrvaške. Po končani maturi je študij nadaljevala na Akademiji za glasbo v Zagrebu, kjer je z odliko diplomirala in končala magistrski študij pri prof. Vlatki Oršanić.

Debitirala je v Puccinijevi operi “Gianni Schicci” in “Suor Angelica” v HNK Zagreb, kmalu so sledile druge vloge v operah “Medium” G. C.Menottija, v operi “Nikola Šubić Zrinjski” v HNK Split… Nastopila je z Dubrovniškim Komornim zborom in Dubrovniškim Simfoničnim orkestrom, Orkestrom zagrebške akademije, Orkestrom slovenske filharmonije. Izmed številnih koncertov v Sloveniji, na Hrvaškem in drugje v tujini, bi posebej izpostavili sodelovanje z Adrienne Csengery na Festivalu Bela Bartok. Izpopolnjevala se je na številnih mojstrskih seminarjih svetovno znanih umetnikov kot so Sylvia Sass, Thierry Pillon, Dalton Baldwin, Eva Blahova, Gerhard Zeller, Antoine Palloc, Irene Kudela, Alain Garichot, Philippe Abadie, Vlatka Oršanić, Andre Cougne, Hans Schellevies , Brett Manning. Leta 2009/2010 je intenzivno nastopala v Theatre de la Cite Nice v Franciji, kjer se je izobraževala pri svetovno znani primadoni Elisabeth Vidal. Svoje izobraževanje nadaljuje na Dunaju pri Kms Oliveri Miljaković.

 

Nuška Drašček Rojko

Mezzosopranistka Nuška Drašček Rojko je z odliko zaključila magistrski študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Matjažu Robavsu (2016). Žanrsko se znajde v operi, muzikalu, popu, soulu, gospelu, jazzu, šansonu in slovenski popevki.

Njena vidnejša sodelovanja so: vloga »Laure« v operi Iolanta (P.I.Tschaikovsky), kjer je glavno vlogo pela Anna Netrebko, z Orkestrom slovenske filharmonije (2012); Das Lied von der Erde (G. Mahler) z Orkestrom slovenske filharmonije (2013); Golgotha (F. Martin) s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (2014); vloga »La Ciesce« (G. Puccini, Gianni Schichi) s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (2015) in 2nd Simphony (G. Mahler) z Orkestrom slovenske filharmonije (2016).

Je nagrajenka domačih in tujih tekmovanj in festivalov: 1. nagrada na Slovanskem bazarju v Vitebsku (Belorusija, 2007), nagrada za interpretacijo na »Festivalu dalmatinske šansone« (Šibenik, Hrvaška, 2009), 4. nagrada na tekmovanju »Feruccio Tagliavini« (Avstrija, 2012), 3. nagrada na tekmovanju»Nuits lyriques« v Marmandu (Francija, 2013) in 2. nagrada  na »Concorso lirico di Grandate« (Italija, 2014) .

Sodeluje tudi z obema opernima hišama in je med drugim pela vloge: »Carmen« in »Mercedes«(G. Bizet, Carmen), »Olga« (P.I.Tschaikovsky, Eugene Onegin), »Maddalena« (G. Verdi, Rigoletto), »Opininon publique« (J. Offenbach, Orphée dans l’enfer), »Emilia« (G. Verdi, Otello), »Cherubino« (W. A. Mozart, Le nozze di Figaro). Vlogo »Olge« je pela tudi v produkciji »Zommeroper Alden Biesen« v Belgiji (2016).

 

Boštjan Korošec

je osnove petja pridobil na velenjski glasbeni šoli, kjer je z odliko diplomiral, nato pa študij nadaljeval na Pedagoški fakulteti v Mariboru in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Diplomiral je junija 2006 v razredu izr. prof. Irene Baar pod mentorstvom doc. Vlatke Oršanić. Leta 2008 je na Mednarodnem pevskem tekmovanju v Moskvi prejel tretjo nagrado, isto leto, pa je tudi debitiral v vlogi Grofa Urha v operi Teharski plemiči. Svoje znanje je izpopolnjeval na Académie Internationale d’Eté de Nice, Mountview Academy of Theatre Arts London, pri številnih priznanih pevskih pedagogih ter na mnogih pevskih seminarjih doma in v tujini. Leta 2012 je zaključil specialistični študij BMA v Združenih državah Amerike, kjer je specializiral “moderne” stile petja. Njegova umetniška pot je ves čas tesno povezana z muzikalom in zabavno glasbo. Vsem ljubiteljem muzikala je poznan kot eden večjih poznavalcev muzikala pri nas, Trenutno ga lahko vidite v vlogi Trgovca v muzikalu Veronika Deseniška. Redno koncertira doma in v tujini ter sodeluje z raznimi zbori, vokalnimi in inštrumentalnimi zasedbami in solisti. Nastopil je s številnimi orkestri in Big bandi, Orkester Akademije za glasbo Ljubljana, Simfonični orkester SNG Maribor, Orkester Hiše kulture Celje pa so samo nekateri izmed mnogih, s katerimi je nastopil.

 

Simon Dvoršak

Simon je po končani osnovni šoli in gimnaziji v Celju najprej diplomiral  na Pedagoški fakulteti v Mariboru iz zborovskega dirigiranja, nato se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral in prejel diplomo summa cum laude v razredu maestra Marka Letonje. Izpopolnjeval se je tudi pri G. Pehlivanianu v Španiji. Julija 2009 je bil sprejet na podiplomski študij na Mountview Academy of Theatre Arts v Londonu, tam pa se je specializiral za glasbeno vodenje muzikalov. Do sedaj je umetniško vodil Mladinski orkester I. gimnazije v Celju, Simfonični orkester Domžale–Kamnik, Simfonični orkester glasbene šole Žalec …, redno  sodeluje in koncertira z orkestrom Slovenske filharmonije, orkestrom SNG Maribor, Simfoničnim orkestrom RTV, orkestri Akademije za glasbo, orkestrom Slovenske vojske in drugimi. Za seboj ima vrsto nastopov za Glasbeno mladino Slovenije in Glasbeno mladino ljubljansko, redno sodeluje z mariborskim Festivalskim orkestrom, deluje tudi kot operni dirigent (Dido in Enej, Ognjemet, La boheme, Vesela vdova, La cecchina ossia La buona figliola, Zmikavt in stara devica, Junak našega časa, Nežni velikan). Na področju glasbenega gledališča je dirigiral prve slovenske izvedbe muzikalov Kabaret, Lepotica in zver, Uscana vas, Cvetje v jeseni in pa tudi vrsto koncertov s programom, sestavljenim iz delov priljubljenih muzikalov. Je stalni gostujoči predavatelj na Akademiji Mountview v Londonu. Kot docent za orkestralno dirigiranje je zaposlen na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Člani orkestra:Luka Železnik (flavta), Gašper Salobir (klarinet), Nejc Avbelj in Matej Haas (violina), Katarina Kozjek (violončelo),Jan Čižmazija (klaviature),  Jaka Krušič (bas), Matjaž Skaza (bobni).

Za več informacij preberite še priponke:

Program_Lions Slavnostni koncert muzikalov 2017_1

Program_Lions Slavnostni koncert muzikalov 2017_2

Plakat_Lions Slavnostni koncert muzikalov 2017