V soboto 4. junija.2016 se je po 4 dnevnem druženju končala 10. izvedba tradicionalnega projekta Lions kluba Konjice, humanitarna regata X. Lions rally 2016. Navtični dogodek, poimenovan rally,  je tudi letos dosegel pričakovanja organizatorja. V južno Dalmacijo, z izhodiščem v marini Kaštela pri Splitu in jadralnim akvatorijem med Splitom in Hvarom in Bračem je prispelo 110 udeležencev regate iz osmih Lions in LEO klubov Slovenije, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini =10.000 EUR.

Lions klub Konjice je bil s 6  tekmovalnimi posadkami najbolj zastopan Lions klub, regati so se pridružili še člani iz Lions klubov Maribor – Piramida in Zarja, Slovenske Bistrice, Novega mesta, Vrhnika-Notranjska, Celje Keleia, ter LEO Slovenske Konjice. Regati so se v netekmovalnem pridružili tudi tri spremljevalne jadrnce, ki so poskrbeli za dobro vzdušje med tekmovalci na morju in na kopnem.

Projekt je že drugo leto zapored potekal v neposrednem sodelovanju z zvezo Lions klubov Slovenije – Distriktom 129 Slovenija, ki bo del sredstev iz projekta namenila za pilotni projekt »Celostna zgodnja obravnava za slepe in slabovidne otroke od rojstva do 6. leta starosti v Sloveniji«. Lions klub Konjice bo tradicionalno podprl navtično naravnan projekt »Mirno Morje 2016« na katerega bo poslal posadko otrok osnovnih šol s spremljevalci iz lokalnega okolja in jim omogočil enotedenske aktivne počitnice na Jadranu.

Na zaključni prireditvi je organizator ob pomoči izvrstnega dražitelja Sebastijana LEVSTIKA iz tehnične ekipe soorganizatorja regate, Kon-tiki Saling in ob sodelovanju vseh udeležencev regate izvedel tradicionalno dražbo PRŠUTAza katerega je dražitelj v imenu Lions kluba Konjice iztržil =2.350 EUR.

Zmagovalci letošnjega Lions rally-ja je bila že drugič zapored ženska ekipa Lions kluba Maribor Zarja, pod vodstvom krmarja Uroša KRAŠEVCA, ki je poleg prehodnega pokala Lions rally prejela tudi pokal za zmago v kategoriji HANSE 445 in jumbo penino, katero so jo dekleta ob razglasitvi na dogodku Penina z zmagovalci delila z udeleženci regate. Na drugo mesto je ponovno prijadrala ekipa Lions kluba Novo mesto, tokrat s krmarjem Vladimirjem BAHČEM, tretje mesto pa je pripradlo novi ekipi iz Lions kluba Slovenska Bistrica s krmarjem Smiljanom SIMERLOM.

Vodja projekta in direktor regate »X. Lions rally 2016 Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR je ob tem povedal:

»V imenu organizacijskega odbora priprave in izvedbe 10. ponovitve Lions rally-ja, humanitarne regate Lions kluba Konjice, se vsem udeležencem regate zahvaljujem za nesebičen prispevek in nepozabno ter humanitarno uspešno štiridnevno druženje v južni Dalmaciji. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega  časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti.

S prispevki udeležencev in z tradicionalno aukcijo pršuta smo uspeli zbrati pričakovana sredstva za izvedbo naših projektov. Brez težav bomo lahko realizirali vse cilje našega projekta, ki smo ga skupaj z zvezo Lions klubov Slovenije, Distrika 129 najavili ob razpisu regate. Hvala guvernerju za pomoč in sodelovanje, tudi v smislu bodočega sodelovanja Distrikta 129 in drugih sosednjih Distriktov, ki jih bomo uspeli pritegniti za udeležbo na prihodnjih izvedbah regate Lions rally. Še enkrat hvala vsem udeležencem Lions rally 2016!«

Priloge:

– Razpis humanitarne regate LK Konjice&D129 X. Lions rally 2016

– Rezultati Lions rally 2016 final