Lions klub Konjice je s tradicionalnim dobrodelnim plesom v hotelu Dobrava praznoval 12. obletnico ustanovitve kluba.

Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanju obletnice ustanovitve kluba in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve je poskrbel za tradicionalno pester program, ki ga je popestrila glasbena skupina Črna mačka s pevko Evo Boto.

Distrikt 129, zvezo Lions klubov Slovenije je zastopal član kabineta guvernerja, predsednik 6. cone 2. regije, član Lions kluba Konjice Miro KVAS.

Lions klub Konjice in LEO klub Konjice še vedno skrbita za rast članstva. Lions klub je v svoje vrste sprejel novega člana, Bojana NOVAKA, LEO klub pa Miho ZALOŽNIKA.

Predsednik kluba Vojko Sevšek in član kabineta guvernerja Distrikta 129 sta v svečanem delu prireditve skupaj podelila nagrade najzaslužnejšim članom kluba. Nagrade predsednika so prejeli Stanko KOLAR, Primož POKLIČ in Vlado GOBEC. Nagrado je za dobro sodelovanje med kluboma prejela tudi predsednica LEO kluba Mateja VIDNER. Ob koncu uradnega dela je predsednik simbolično predal zvon Lions kluba Konjice novemu, bodočemu predsedniku Gorazdu ŠKRABARJU, ki bo mandat nastopil 1. julija

Humanitarno najpomembnejši del večera je pripadel aukciji umetniških del. Dražbo je ob pomoči LEO članov vodil in suvereno izvedel dražitelj iz vrst Lions kluba Konjice Samo POKORN.

Humanitarni doprinos v blagajno Lions in LEO kluba Konjice je zaradi dražbe in srečolova ob koncu znašal 3.000 EUR. Lions klub Konjice bo del sredstev namenil za projekte financiranja nakupov opreme za slepe in slabovidne, del pa bo rezerviral za štipendijski sklad prihajajočega šolskega leta 2016/2017. Člani LEO Konjice, bodo kot običajno svoj delež, namenili v fond za pomoč pri izvedbi letovanja za otroke iz socialno šibkih družin.