veter

Ekipa barke »SONJA II«, ene od 15. slovenskih udeleženk projekta Mirno morje 2015, 5 učencev, Andraž, Anja, David, Klementina in Tjaša ter 2 spremljevalki Irena Pečovnik in Nadja Vidmajer iz Osnovne šole V parku, podružnične šole OŠ Pod goro iz Slovenskih Konjic so v četrtek, 27.11.2015 pripravili program s predstavitvitjo časopisa  Mirno morje 2015 »VETER JE VETRA NI…« ter neformalno druženje udeležencev, organizatorjev in donatorjev letošnjega tradicionalnega  mednarodnega projekta, ki ga od leta 1994 organizira krovni organizator »Mirno More – Verein für sozialpädagogische Friedensprojekte iz Avstrije.

Goste je na vhodu pričakal znak projekta Mirno moje sestavljen iz množice svečk in jh že ob prihodu spomnil na lepe trenutke septemberskega druženja v Dalmaciji. Scena, z barko in plakatom kot avtentičen spomin na september je goste popeljala v program, ki so ga pripravili učenci s spremljevalkama. Le ta je imel namen predstaviti vsebino časopisa, kot promotorja projekta lokalno in tudi širše, predvsem v smislu zahvale organizatorjem in donatorjem, brez katerih udeležba otrok iz lokalnega okolja ne bi bila mogoča. Humanitarno društvo Lions klub Konjice, kot projektnega organizatorja v Slovenskih Konjicah je gostom predstavil predstavnik za stike z javnostmi Stanko KOLAR, ki je zastopal tudi partnerja v projektu Nautic club Rogla. Projekt je podprl tudi LEO klub Konjice, katerega je zastopala predsednica Mateja VIDNER. Podpora projektu je bila enotna in bo glede na možnosti soorganizatorjev v podobni obliki izvedena tudi v prihodnje.

 

Ekipa SONJA II se je ponovno zahvalila tudi krmarju Robertu FILIPIČU in sokrmarju Aleksandru POLUTNIKU, ki sta jih varno in srčno vodila po dalmatinskih lukah, ki jih je pomagal izbrati koordinator slovenske ekipe Mirko WUDLER, predstavnik Zavoda Mirno morje iz Maribora.

Več o projektu in udeležencih iz Slovenskih konjic najdete na:

 http://www.mirnomorje.org/projekti/index.php

http://www.podgoro.si/park/index.php/o-soli/predstavitev

http://www.lions-konjice.si/2015/10/mirno-morje-2015/