trta

Letos je nekoliko z zamudo, vendar zato nič manj uspešno v Gostišču Grič, v središču vinorodnih Škalc, potekalo tradicionalno, tokrat že »12. Jesensko srečanje Lions kluba Konjice«. Na tradicionalni dogodek so člani kluba povabili prijatelje, ki so pomagali pri uresničevanju humanitarnega poslanstva kluba. Prireditev je tokrat spremljala glasba skupine Podvinčani iz hrvaškega Zagorja.

Humanitarni namen letošnjega jesenskega  srečanja je bil zbiranje denarnih sredstev za  pomoč pri udeležbi otrok iz socialno šibkega okolja v projektih šole v naravi, katere bo Lions klub Konjice podprl že tretje leto zapored.

Odbor za prireditve, tokrat pod vodstvom Sama POKORNA je času primerno tokrat spremenil stavniško vprašanje – vprašanjenje ni bilo več količina natrganega in stisjenega grozdja trgatve šparonov v kg in litrih temveč število grozdnih jagod na šparonih, ki so bili hranjeni za pozne, trgatve jagodnega izbora. Skupaj s tradicionalno  avkcijo izbranih vin so uspeli udeleženci srečanja zbrati humanitarna sredstva v skupni višini 2.600 EUR.

Člani Lions kluba se zahvaljujejo vsem vinarjem in članom kluba, ki so nesebično prispevali svoj delež v obliki odlične vinske kapljice, ter gostom, ki so ob odlični hrani Gostišča Grič odprli denarnice in pomagali Lions klubu Konjice pri uresničevanju njegovega poslanstva.

govor