V soboto 6. junija.2015 se je po 4 dnevnem druženju končala 9. izvedba tradicionalnega projekta Lions kluba Konjice, humanitarna regata IX. Lions rally 2015. Navtični dogodek, poimenovan rally, je letos presegel pričakovanja organizatorja, ki je zaradi povečanega interesa ekip po sodelovanju na projektu za udeležence pripravil dodatno kategorijo plovil v tekmovalnem programu. V južno Dalmacijo, z izhodiščem v marini Kaštela pri Splitu in jadralnim akvatorijem med Splitom in Visom in Šolto je prispelo 110 udeležencev regate iz osmih Lions in LEO klubov Slovenije, ki so s svojo udeležbo in ob pomoči sponzorjev pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 7.000 EUR.

Lions klub Konjice je bil s 6 tekmovalnimi posadkami najbolj zastopan Lions klub, regati so se pridružili še člani Lions klubov Konjice, Maribor – Piramida in Zarja, Novega mesta, Velenja, Vrhnika-Notranjska, Celje Keleia, ter LEO Slovenske Konjice. Regati sta se v netekmovalnem pridružili tudi dve spremljevalni jadrnci, ki sta poskrbeli za dobro vzdušje med tekmovalci na morju in na kopnem.

Projekt je letos potekal v neposrednem sodelovanju z zvezo Lions klubov Slovenije – Distriktom 129 Slovenija, ki bo del sredstev iz projekta namenila za pilotni projekt »Celostna zgodnja obravnava za slepe in slabovidne otroke od rojstva do 6. leta starosti v Sloveniji«. Lions klub Konjice bo tradicionalno podprl navtično naravnan projekt »Mirno Morje 2015« na katerega bo poslal posadko otrok s spremljevalci, sicer učencev podružnične osnovne šole s prilagojenim izobraževalnim programom »V parku« iz Slovenskih Konjic in jim omogočil enotedenske aktivne počitnice na Jadranu.

Ob zaključni prireditvi je organizator ob pomoči izvrstnega dražitelja Sebastijana LEVSTIKA iz tehnične ekipe soorganizatorja regate, Kon-tiki Saling ob sodelovanju vseh udeležencev regate uspel izvesti tradicionalno dražbo PRŠUTA za katerega je dražitelj v imenu Lions kluba Konjice iztržil 1.650 EUR.

Zmagovalci letošnjega Lions rally-ja je tokrat prvič ženska ekipa Lions kluba Maribor Zarja, pod vodstvom krmarja Uroša KRAŠEVCA, ki je poleg prehodnega pokala Lions rally prejela tudi pokal za zmago v kategoriji HANSE 445 in jumbo penino, ki so jo dekleta z veseljem delila z udeleženci regate. Na drugo mesto je prijadrala ekipa Lions kluba Novo mesto s krmarjem Gorazdom MEDLETOM, tretje mesto pa je drugič zapored zasedla ekipa Lions kluba Piramida Maribor s krmarjem Andrejem GREIFOM, ki mu je tokrat pripadel pokal za zmago v kategoriji BAVARIA 46.

Vodja projekta in direktor regate »IX. Lions rally 2015 Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR je ob tem povedal:

»V imenu organizacijskega odbora priprave in izvedbe 9. ponovitve Lions rally-ja, humanitarne regate Lions kluba Konjice, se zahvaljujem za nesebičen prispevek vseh udeležencev regate za nepozabno in humanitarno uspešno štiridnevno druženje v južni Dalmaciji. Ponosni smo na zveste prijatelje Lions kluba Konjice, ki si znajo utrgati dragocene trenutke prostega časa in jih nameniti humanitarni vsebini, začinjeni z zdravo mero tekmovalnosti.

S prispevki udeležencev in z tradicionalno aukcijo pršuta smo uspeli zbrati pričakovana sredstva za izvedbo naših projektov. Brez težav bomo lahko realizirali cilje našega projekta, ki smo ga skupaj z guvernerjem Distrika 129 Jurijem ŠARMANOM najavili ob razpisu regate. Hvala guvernerju za pomoč in sodelovanje, tudi v smislu povezovanja s kolegi iz Hrvaške. Verjamem, da bo gost na zaključni prireditvi, prejšnji guverner Distrikta 126 Hrvaška Branko DRAGIČEVIĆ uspel realizirati obljubljeno in na regato Lions rally 2016 pripeljal tudi ekipe iz Hrvaške. Še enkrat hvala vsem udeležencem Lions rally 2015!«

Priloge:
Uradni rezultati Lions Rally 2015
Povezava na fotografije – kliknite tukaj.