DSCF5152

Humanitarno društvo Lions klub Konjice je letos enajstič zapored lokalni pokrovitelj akcije Plakat miru, ki se odvija v sklopu 27. Lions mednarodnega natečaja za mirovni plakat 2014/2015, z naslovom Mir, ljubezen in razumevanje.

Namen natečaja je spodbujati otroke, da razmišljajo in se likovno izražajo o miru in prijateljstvu ter o sožitju vseh ljudi po svetu. Pri nas mir imamo, zato neredko pozabljamo, da so na svetu kraji, kjer ni tako, kjer pustošijo vojne vihre in so tudi otroci priča razdejanj. Člani Lions kluba Konjice so osnovnošolcem ponovno ponudili priložnost, da na svoj način povedo, kaj jim mir pomeni in kako bi pripomogli k ustvarjanju miru povsod okoli sebe. Natečaj je mednaroden ter ima predpisana pravila in določene roke. Vsako leto se ga udeleži okoli 300.000 otrok z vsega sveta, slovenski Lions klubi pa na njem sodelujejo od sredine devetdesetih let.

Na povabilo Lions kluba Konjice se je letos odzvalo pet osnovnih šol, iz katerih je na natečaj prispelo 63 likovnih del, izmed katerih jih je 29 na ogled v Avli Doma kulture v Sl. Konjicah do 24. Novembra. Tako kot prejšnja leta, so člani Lions kluba Konjice tudi letos poskrbeli za prireditev, na kateri so podelili priznanja avtorjem zmagovalnih plakatov z vsake šole in zahvale sodelujočim osnovnim šolam.