V soboto, 20. septembra, se je po 7 dnevnem dogodku med 13. in 20. septembrom končal letošnji 20. mednarodni projekt “Mirno morje 2014”, ki se ga je tudi letos v sklopu slovenske podružnice projekta udeležil Lions klub Konjice.

Klub je pretekla leta pomagal s finančnimi sredstvi pri udeležbi otrok na projektu, v letu 2013 se je odločil svojo dejavnost nadgraditi še z udeležbo samostojne posadke ene jadrnice, v letošnjem letu pa je financiral mešano ekipo osnovnošolcev iz Slovenskih Konjic, Vitanja, Vojnika in Zreč. Za financiranje projekta je namenil del sredstev zbranih v okviru tradicionalnega projekta VIII. Lions rally 2014 v višini 2.500 EUR. Dodatno pomoč v materialu so prispevali še sponzorji in donatorji.

Lions klub Konjice je projekt izvedel v sodelovanju z obema osnovnima šolama iz Slovenskeih Konjic, OŠ Pod goro in OŠ Ob Dravinji, zreške občine OŠ Zreče, vitanjske občine OŠ Vitanje in vojniške občine OŠ Vojnik. Vodstva vseh šol so na pobudo organizatorja skupaj s strokovnimi službami v mesecu juniju izvedle izbor otrok, udeležencev v posadki jadrnice Lions kluba Konjice za Mirno morje 2014. Posadka – 7 otrok, spremljevalka, spremljevalka in sokrmarka ter krmar – je teden jadranja preživela na jadrnici model Gib Sea 43 z imenom Johnny boy, dolžine 13 m.

“Enotedensko morsko druženje je bilo tudi letos za Lions klub Konjice kot organizatorja neprecenljiv dogodek, saj smo na najboljši možni način povezali projekt zbiranja humanitarnih sredstev in uporabnike zbranih sredstev na skupni točki – morje, počitnice, prijateljstvo in veselje. Verjamem, da smo uspeli otrokom pričarati nepozabne trenutke in popolnoma novo izkušnjo, ki je doslej še niso bili deležni.

Zahvaljujem se vsem, ki so pri projektu sodelovali v podpornem smislu, še posebej pa udeležencem v dalmatinskih mestih, kjer se je projekt odvijal: Kaštel Gomilica, Rogoznica, Maslenica in Brač.
Spremljevalki Nataši Potočnik in Renati Kerovec tudi v vlogi sokrmarke, krmarju Tomažu Bračku in še prav posebej otrokom, ki so s svojo radovednostjo, pridnostjo in radoživostjo pričarali neskončno veliko dobre volje in smeha v ekipo Mirno morje Lions klub Konjice. Hvala Anžetu, Davidu, Denisu, Jerneju, Hani, Lauri in Petri!”