V soboto, 25. maja se je po 3 dnevnem druženju med 22. in 25. majem končal letošnji VII. Lions rally 2013 v organizaciji Lions kluba Konjice. Navtična regata, poimenovana rally, je v srednjo Dalmacijo z izhodiščem na Murterju in jadralnim akvatorijem murterskega morja, privabila 80 udeležencev regate iz 7 Lions in LEO klubov iz Slovenije, ki so s svojo udeležbo in pomočjo sponzorjev, pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 5.000 EUR.

Posadke Lions kluba Konjice so predstavljali krmarji Anton Rous, Branko Klančnik, Aleš Krševan, Marko Pritekelj, Lions klub Vrhnika – Notranjska krmar Marko Popit, Lions klub Maribor – Piramida krmar Leona Budje, Lions klub Novo Mesto krmar Gorazd Medle, Lions klub Velenje pa krmar Stojan Bošnik. Regati se je v netekmovalnem delu pridružila tudi spremljevalna jadrnica, ki jo je vodil krmar Tomislav Pugelj iz Lions kluba Konjice..

Regata se je pričela v sredo 22. maja s prihodom udeležencev regate v marino Hramina na Murterju. Ob prihodu jih je pozdravil direktor regate Stanko Kolar in tehnični organizator regate Kon-tiki sailing s Sebastjanom Levstikom. Vodstvo regate je posadke seznanilo s predvidenim tri dnevnim programom in humanitarnim projektom letošnjega rally-ja. Lions klub Konjice se je odločil zbrana sredstva nameniti za udeležbo konjiške  jadrnice v projektu »Mirno morje 2013« na katerega ima namen peljati 6 otrok konjiških osnovnih šol, otrok iz socialno ogroženega okolja oziroma otroke s posebnimi potrebami. Dogovori z osnovnimi šolami iz Slovenskih Konjic že potekajo, prve prijave so že vložene. Lions klub je za prvo leto udeležbe prijavil 1 jadrnico s skupaj 10 udeleženci projekta, ki bo potekal med 14. in 21. septembrom 2013.

LK Konjice_izjava za javnost_VII. Lions rally 2013_rezultati

https://www.dropbox.com/sh/dyse5uw56k29nor/iOBVzQlMsL