V sredo, 13. junija je v Domu kulture v Slovenskih Konjicah potekala humanitarna gledališka predstava »Silvestrska sprava« v organizaciji Lions kluba Konjice in izvedbi Kulturnega društva Svoboda Senovo«.

Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo že leta igra Partljičeve komedije. V komediji Silvestrska sprava Tone Partljič pokaže, da sprava ni mogoča, dokler človek ne odstopi od uveljavljanja »svojega prav«. Glavna igralca, bivši domobranec Franc in bivši partizan Jože se vso silvestrsko noč spoznavata, a dlje od ugotovitve, na kateri strani sta se borila, ne zmoreta. Človeška dobrota, ki je nad odločitvijo posameznika, spregovori skozi lik negovalke iz doma ostarelih občanov Marije, ki ju vseskozi usmerja, naj pogledata skupaj v prihodnost in ne vsak zase v preteklost.

Organizacija humanitarnih gledaliških iger je stalnica v programu Lions kluba Konjice in en od načinov zbiranja humanitarnih sredstev za ljudi v stiski, h kateremu je klub kot humanitarna organizacija zavezan.

Celotni izkupiček od prireditve je bil tokrat namenjen nakupu informacijsko komunikacijske opreme za slepe in slabovidne osebe.

http://youtu.be/z_g9L31YfKE

Humanitarna gledališka igra Silvestrska sprava (.doc)
Humanitarna gledališka igra Silvestrska sprava (.pdf)