Lions klubu Konjice je tudi letos praznoval obletnico ustanovitve kluba z dobrodelnim plesom, ki je tokrat doživel že svojo 9. ponovitev. V petek, 11. maja so se člani Lions kluba in njihovi gostje ponovno zbrali v že znano dobri družbi osebja hotela Dobrava v Zrečah.

Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanja obletnice ustanovitve kluba in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve poskrbel za odličen program, podkrepljen z glasbeno podlago ansambla Best company , ki se mi je tokrat pridružila zana žirantka iz šova Slovenija ima talent, sicer zanan pevka Luciene Lončina. Distrik 129 Slovenija in regijo je zastopal vice guverner Zoran Vodopija, 6. cono 2. regije distrikta pa je zastopal predsednik cone Jurij Šarman..

Lions klub Konjice in LEO klub Konjice sta se tudi letos člansko nekoliko obogatila. Lions klub Konjice je v svoje vrste sprejel 1 novega člana LEO klub Konjice pa bo bogatejši za 2 nova člana. Novi člani bodo brez dvoma prinesli svoj delež v mozaik dobrodelnosti obeh klubov. Predsednik Milan KOLENC je najbolj zaslužnim članom podelil nagrade, ki so jih prejeli Stanko Kolar, Samo Pokorn, Miro Kvas, Dušan Slapnik in Arpad Šalamon. Posebno nagrado za odlično sodelovanje med LEO in Lions klubom je prejel predsednik LEO kluba Zlatko Ratej.

Osrednji del večera je seveda pripadel tradicionalni dražbi likovnih del, ki jo je ob pomoči članov LEO kluba izvedel kolega Lion Drago MEDVED. Na dražbo je klub postavil več kosov slik, nekaj kosov keramičnih in kristalnih dragocenosti blagovnih znamk CatBriyur in Oskar Kogoj, umetnikov Boruta Beusa, Jurija Kravcova, Irene Polanec, Sama Pajka, Mihe Murna, Vide Slivnikar Belantič, Hede Šalamon in Sonie Pazzagali, za katere je dražitelj uspel iztržiti 5.000 EUR. Skupaj s srečolovom in zabavnimi igrami, ki so jih pripravili in izvedli člani in članice LEO kluba, se je humanitarnost tokratnega večera povzpela na  več kot 6.000 EUR.

Osrednja prejemnika sredstev, zbranih na prireditvi bosta tokrat osnovnošolca s hudimi okvarami vida, Gašper iz Vitanja in Kaja iz Slovenskih Konjic, katerima bo klub nabavil tehnične pripomočke – elektronski bralni lupi in računalnik – za pomoč pri spremljanju pouka in učenju domu.

Člani LEO kluba Konjice, bodo sredstva, zbrana na prireditvi, namenili v fond za pomoč pri letovanju za otroke iz socialno šibkih družin.

Dobrodelni lions ples Lions kluba Konjice 11052012