8. oktobra je v gostišču Grič, v osrčju vinorodnih Škalc, potekalo že »8. Jesensko srečanje Lions kluba Konjice«. Na tradicionalni dogodek so člani povabili tudi prijatelje, ki so pomagali pri uresničevanju humanitarnega poslanstva kluba. Prireditev so tokrat glasbeno začinili gostje iz hvaškega Zagorja.

Humanitarni namen jesenskega  srečanja je bil zbiranje denarnih sredstev za izvedbo Razpisa štipendiranja in študijskih pomoči za šolsko leto 2011/2012 in decemberske projetkov Lions kluba Konjice, tudi tokrat  za Miklavževo obdarovanje družin, ki ga člani kluba ob pomoči LEO kluba Konjice izvedejo v prazničnem decembru.

Gostom je na prireditvi organizacijski odbor uspel pričarati prijeten večer ob jesenskih dobrotah, ki v tem času bogato obdarijo mize. Seveda pa so se z  veliko mero dobrodelnosti izkazali tudi udeleženci tokratnega srečanja.

Klub je spremljajoči program avkcije izbranih vin ter  tradicionalno stavnico na količino natrganega in stisjenega grozdja trgatve šparonov nadgradil letos s stavnico na velikost ekstra velike štruce domačega kruha in na ta način uspel zbrati humanitarna sredstva v višini 3.000 EUR.

Člani Lions kluba se zahvaljujejo tudi vsem vinarjem, ki so nesebično prispevali svoj delež v obliki odlične vinske kapljice, ter gostom, ki se bodo prav gotovo z veseljem ob dobri kaplici spominjali tokratnega dobrodelnega projekta Lions kluba Konjice

V Sl. Konjicah, 10.10.2011


LK Konjice_izjava za javnost_8. jesensko srečanje LK Konjice 2011

Spoštovani,

Za nami je še eno jesensko srečanje – osmo zapovrstjo. Ohranili smo koncept in namen prireditve. Izbrali smo novo lokacijo in se prepustili razvajat novemu kuharju in glasbeni skupini Podvinčani iz Varaždina. Hkrati smo ohranili stare običaje draženja vin in z vinom povezanih predmetov, stavili, stiskali grozdje, merili dolžino krokodiljega kruha in še kaj.

Neuradno smo zbrali okoli 3.000€. Poleg denarnih sredstev, pa sem prepričan, da je prijetno druženje dodalo pozitivno vrednost našim medsebojnim odnosom in ugledu Lions kluba Konjice v Districtu 129.

Ob tej priliki bi se rad zahvalil vsem, ki ste sodelovali pri pripravi srečanja, kakor tudi vsem, ki ste se srečanja udeležili in tako znova dokazali, da lahko skupaj dosežemo veliko.

We serve !

Odbor za prireditve
Andrej Poklič