V soboto se je po 3 dnevnem druženju med 18. in 21. majem končal letošnji že V. Lions rally 2011 v organizaciji Lions kluba Konjice. Navtična regata je v srednjo Dalmacijo privabila 100 udeležencev regate iz 7 Lions in LEO klubov iz Slovenije, ki so s svojo udeležbo pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 10.000 EUR.

Letošnji zmagovalec Lions rally-ja je postal tokrat prvič, po dveh osvojenih drugih mestih Marko Popit iz Lions kluba Vrhnika – Notranjska. Poleg praktičnie nagrad in pokala za zmago je dobil v enoletno last in hrambo tudi prehodni pokal Lions rally-ja, tokrat novega, saj je lanskoletni zmagovalec Tomislav Pugelj dobil prvega zaradi treh zmag v trajno last. Na drugo mesto je prijadrala druga ekipa Lions kluba Vrhnika – Notranjska s krmarjem Matijo Terlepom, tretje mesto pa je zasedla ekipa vodje projekta Lions rally-ja Stanka Kolarja, seveda iz Lions kluba Konjice, ki se je po enoletnem premoru tokrat zopet vrnila med tekmovalce in skupaj z ostalimi posadkami iz konjiškega kluba branila jadralsko čast domačinov. Tokrat jim ni uspelo premagati premočnih ekip iz vrhniškega kluba, bili pa so jim tesno za petami. Obljubili so, da bodo izgubljeno čast povrnili na tradicionalnih »Jadraskih dnevih« v mesecu septembru, ki jih prireja klub iz Vrnike na katerih so lansko leto z ekipo Tomislava Puglja že izmaknili zmago organizatorju tekmovanja iz Lions kluba Vrhnika.

Vodja projekta »V. Lions rally 2011 Lions kluba Konjice« Stanko KOLAR je ob tem povedal:

»Tudi letos nam je uspelo, tako v tekmovalnem, kot seveda tudi v tistem drugem, za nas še pomembnejšem, to je v humanitanem delu. Priznati moram, da me je bilo malce strah recesijskih vplivov, toda krmarji in udeleženci našega dogodka so zvesti spremljevalci odličnega dela Lions kluba Konjice, še posebej regatnega odbora v sestavi članov kluba, ki skrbijo za nemotene in dolge priprave za izvedbo projekta. Ob tem seveda ne smem pozabiti naših dragih sponzorjev in donatorjev, ki so tudi letos znali najti razlog za podporo našemu projektu. Obrnili smo nov list v naboru naših dejavnosti in zlahka bomo izpolnili obljubo, ki smo jo pred regato dali letošnjemu prejemniku večjega humanitarnega izkupička Lions rally–ja to je Centru za usposabljanje in varstvo v Dobrni – CUDV Dobrna – za projekt »Postavitev centra za HIPOTERAPIJO zavoda CUDV Dobrna«. Klub se bo potrudil in v skladu s svojo stalno prakso bo centru zagotovil nekaj tehnične opreme oz. financiral nakup konja, ki je seveda najpomembnejši za izvajanje tovrstne terapije za varovance CUDV Dobrna. Preostanek humanitarnih sredstev bo namenjen za redne projekte kluba, ki bodo na ta način lahko nemoteno tekli dalje in bodo realizirani v jesenskem času letošnjega leta.«

Več je na voljo v priponki – Izjava za javnost-rezultati