Lions klub Konjice se tudi tokrat ni izneveril tradiciji. V petek, 13. maja so se člani Lions kluba in njihovi gostje zbrali v hotelu Dobrava v Zrečah na 8. Dobrodelnem plesu Lions kluba Konjice.

Lions klub Konjice se tudi tokrat ni izneveril tradiciji. V petek, 13. maja so se člani Lions kluba in njihovi gostje zbrali v hotelu Dobrava v Zrečah na 8. Dobrodelnem plesu Lions kluba Konjice. Ples poteka tradicionalno v spomin na ustanovitveni večer, »Charter Night-a« Lions kluba Konjice. Letos je bila prireditev še posebej svečana, saj je klub z letom 2011 pridobil tudi formalni status humanitarne organizacije, ki mu ga je podelilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve

Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanja obletnice ustanovitve kluba in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve je tudi tokrat poskrbel za odličen program, podkrepljen z glasbeno podlago Deja-vu banda. Za prijetno vzdušje in kulinarične užitke je klub za dolgoletno uspešno gostiteljstvo nagradil direktorico hotelirstva in gostinstva Terme Zreče, gospo Marijo Deu. Posebno zahvalo klub izreka tudi osebju hotela Dobrava iz Zreč. Cono, regijo in Distrikt 129 je tokrat predstavljal prijatelj kluba Jurij Šarman sicer, predsednik 3. cone v 4. regiji Distrikta 129 Slovenija.

Osrednji del večera je seveda pripadel tradicionalni dražbi likovnih del, ki jo je več kot uspešno  izvedel član kluba Boštjan Brantuša. V zabavnem vzdušju dražbe, na katero je klub postavil več kosov slik, fotografij in nekaj kosov keramičnih dragocenosti blagovne znamke CatBriyur umetnikov Arpada Šalamona, Andraža Korošca, Vlada Geršaka ml., Mateja Koleše ter Katje in Jurija Bricman, za katere je dražitelj uspel iztržiti 4.000 EUR, skupaj s srečolovom in zabavnimi igrami, ki so jih izvedli člani in članice LEO kluba pa se je humanitarnost tokratnega večera merila z več kot 5.000 EUR, ki bodo v večjem delu našli pot v štipendijski sklad kluba. Del sredstev pa bo klub namenil za nakup tehničnih pripomočkov za člane invalidskega društva Vizija iz Slovenskih Konjic. Člani LEO kluba Konjice, bodo kot običajno svoj delež, namenili v fond za pomoč pri letovanju za otroke iz socialno šibkih družin.

LK Konjice_izjava za javnost 8. Dobrodelni lions ples Lions kluba Konjice

http://www.youtube.com/watch?v=5mrN-3clKZw