Drugi vikend v marcu, 12. in 13. marca je na Rogli potekala 14. ponovitev Zimske specialne olimpiade za Slovenijo. Prireditev je organiziral zavod Center za usposabljanje, delo in varstvo iz Dobrne, ki je odlično organizacijo športnega dogodka pričel s slavnostno otvoritvijo v hali Golovec že v petek zvečer. Na prireditvi, ki je potekala v slavnostnem vzdušju ob prižiganju olimpijskega ognja specialne olimpiade,  se je zbralo preko 200 udeležencev državnih iger in drugi obiskovalci ter povabljenci. Najboljši tekmovalci letošnje izvedbe iger Zimske specialne olimpiade so bodo kot prdstavniki Slovenije udeležili svetovnih iger Specialne olimpiade, ki bodo potekale v pričetku leta 2013 v PjonkChangu v Južni Koreji.

Na otvoritveni slovesnosti je kot nosilec ognja sodeloval Aljaž Podjed, dobitnik dveh zlatih odličij z zadnjih iger, ambasador specialne olimpiade Jure Franko in Martina Ratej, metalka kopja. Slovesno zaprisego specialne olimpijade je izrekel športnik Janez Močenik, dobitnik medalje na svetovnih igrah v ZDA davnega leta 1991: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu!”

Lions klub Konjice je sodelovanje s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo pričel že v letu 2010 in je tudi tokrat prisluhnil organizatorju slovenskega delčka svetovnih iger Specialne olimpiade, ter mu namenil 400 EUR iz svojih humantarnih virov kot pomoč pri pokrivanju stroškov organizacije prireditve.

Specialna olimpiada

LK Konjice_izjava za javnost_Pomoč LK Konjice pri izvedbi 14. Specialne olimpiade 2011

Skala TV info – aktualno “14. Zimske igre specialne olimpiade Slovenija LK Konjice”