V soboto, 26. marca je v Kulturnem domu v Slovenskih Konjicah ob 19. uri potekala gledališka predstava »Kraljevi smetanovi kolački« v izvedbi gledališke skupine »SLIKEPAPRIJLIKE« KUD Beltinci in v organizaciji in soorganizaciji Lions klubov Konjice in Mozaik Celje ter  Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice. Gledališka skupina »SLIKEPAPRIJLIKE« je tokrat konjiškemu občinstvo predstavila šaljivo dramsko pravljico za otroke in odrasle avtorice Marthe Swintz. Skupina je prepričala z odlično igro, še posebej so izstopali domiselna scenografija, maska in kostumografija kateri sta svoj prispevek poleg režiserke Simone Cizar dali Mojca Pozvek in Marija Zver.

Celotni izkupiček prireditve, skupaj s sredstvi za humanitarno dejavnost Lions kluba Konjice in Lions kluba Mozaik Celje iz drugih virov, je bil tokrat namenjen za nakup informacijsko-komunikacijske opreme za gluho in slabovidno članico Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Slovenske Konjice Andrejo Podkrajšek.

Humanitarna Lions kluba sta za ta namen zbrala 1.800 EUR in Andreji kupila prenosni računalnik HP,  posebej prilagojen za uporabo osebam, s težavami z vidom. Poleg računalnika so Andreji poklonili tudi tiskalnik z željo, da svojo ustvarjalnost kdaj pa kdaj prijateljem podari tudi v papirni obliki.

LK Konjice_izjava za javnost_Nakup prenosnega računalnika Andreji Podkrajšeki

LK Konjice zloženka gledališka igra

LK Konjice izjava za javnost Nakup prenosnega računalnika Andreji Podkrajšeki

Slike paprijlike zloženka

Prispevek Skala TV