3. novembra je v avli Kulturnega doma Slovenske Konjice ob 18. uri potekala zaključna prireditev razstave likovnih del akcije Plakat miru 2010.

Člani Lions kluba Konjice so letos že sedmič zapored pokroviteljii in organizatorji akcije Plakat miru, ki se odvija v sklopu 23. Lions mednarodnega natečaja za mirovni plakat 2010/2011 z naslovom »Vizija miru«.

Namen natečaja je spodbujati otroke, da razmišljajo in se likovno izražajo o miru, prijateljstvu in ljubezni ter o sožitju med vsemi ljudmi po svetu. Pri nas mir imamo, zato prepogosto pozabljamo, da so na svetu tudi kraji, kjer pustošijo vojne vihre. Kakšno bi bilo veselje njihovih prebivalcev, posebej še otrok, če bi doživeli čas miru, si lahko samo predstavljamo. Letos so otroci zopet dobili priložnost, da na svoj način povedo, kaj jim mir pomeni in kako bi mir ustvarili povsod okoli sebe.

Natečaj je mednarodnega značaja in ima predpisana pravila, ki vsebujejo tudi določene časovne roke. Vsako leto se ga udeleži okoli 300.000 otrok z vsega sveta, slovenski Lions klubi pa na natečaju sodelujejo od sredine devetdesetih let.

Lions klub Konjice je tako kot pretekla leta, tudi letos organiziral skupno razstavo z zaključno prireditvijo. Na njej so podelili priznanja avtorjem zmagovalnih del z vsake šole in sodelujočim šolam.

Razstava je na ogled v Avli Kulturnega doma v Sl. Konjicah do konca novembra.

Več v priponkah in na spletni strani kluba.

Priponke:

LK Konjice_izjava za javnost Plakat miru 2010

skupinska fotografija  z razstave: avtorji zmagovalnih del, likovni pedagoginji in člani Lions kluba  Konjice