15. oktobra je v prostorih Penziona Kračun v Ločah potekalo tradicionalno »7. Jesensko srečanje« članov humanitarnega društva Lions klub Konjice, ter njihovih gostov. Prireditev je brezhibno s svojim etno repertoarjem popestrila priznana romska glasbena skupina Halgato.

Humanitarni namen jesenskega  srečanja je bil zbiranje denarnih sredstev za izvedbo decemberskih projetkov Lions kluba Konjice, predvsem za tradicionalno Miklavževo obdarovanje družin, ki ga člani kluba ob pomoči LEO kluba Konjice izvedejo v prazničnem decembru.

Gostom je na prireditvi organizacijski odbor uspel pričarati prijeten večer ob jesenskih dobrotah, ki v tem času bogato obdarijo mize. Lepo je bilo videti, da tokrat ni bila le narava tista, ki nagrajuje celoleten trud pridnih gospodarjev, z veliko mero dobrodelnosti so se izkazali tudi udeleženci tokratnega srečanja.

Klub je s spremljajočim programom avkcije izbranih vin ter s tradicionalno stavnico na količino natrganega in stisjenega grozdja ob trgatvi šparonov uspel zbrati sredstva v višini 2.000 EUR. Tem sredstvom bo klub dodal še sredstva sponzorjev, ter tako na najboljši možni način poskusil razveseliti nekaj otroških obrazov in pregnati kakšno skrb iz proračunov socialno ogroženih družin, ki jim kot kaže tudi letošnje leto ni prizaneslo.

Člani Lions kluba se zahvaljujejo tudi vsem vinarjem, ki so nesebično prispevali svoj delež v obliki odlične vinske kapljice, ter gostom, ki se bodo prav gotovo z veseljem ob dobri kaplici spominjali tokratnega dobrodelnega projekta Lions kluba Konjice

Izjava za javnost

Fotografija 2: z leve proti desni: Predsednik kluba Dušan Slapnik, člana organizacijskega odbora Ervin Jančič in Samo Pokorn in 1. podpredsednik kluba Milan Kolenc:

Fotografija 3: glasbena skupina Halgato ob praporju kluba:

Skala TV – video prispevek