V soboto se je po 3 dnevnem druženju med 2. in 5. junijem končal letošnji IV. Lions rally 2010 v organizaciji Lions kluba Konjice. Navtična regata je v srednjo Dalmacijo privabila 114 udeležencev regate iz 7 Lions in LEO klubov iz Slovenije, ki so s svojo udeležbo pripomogli zbrati humanitarna sredstva v višini 12.500 EUR.

Regata se je pričela v sredo 2. junija z zborom udeležencev v marini Kremik pri Primoštenu, kjer so posadke s krmarji prevzele plovila Oceanis 393 in se po izdatnem kosilu podale na popoldansko trening jadranje do približno 2 uri oddaljnih Vodic. Organizator je v Vodicah poskrbel za večerjo in prijetno zabavo pozno v noč. Naslednji dan se je po zajtrku pričel z obveznim sestankom krmarjev, ki so prejeli tekmovalna navodila za 1. dan regate. Organizatorju je v rahlo oblačnem vremenu uspelo izpeljat predvidena 2 plova. Prvi, navigacijski plov je potekal v akvatoriju pred Vodicami s postankom za kosilo na otoku Prvič v bližini Vodic, kjer jih je pričakala lokalna specialiteta v obliki hobotnice v golažu s polento. Popoldanski tehnični plov pa je potekal na Prokljanskem jezeru, na reki Krki. Ta večer je regata prenočila v mestecu Skradin globoko v zaledju Šibenika do katerega so pripluli po znameniti soteski reke Krke, ki se ponaša s slikovito marino in slapovi reke Krke, katere so si nekateri od udeležencev regate tudi ogledali. Druga dva plova so izpeljali v četrtek popoldne po povratku regate iz Skradina v morske vode in sicer v šibenskem akvatoriju med Šibenikom in Primoštenom. Ob močnejšem vetru in veliko dozo adrenalina so ekipe pozno popoldne svoje barke privezale v marini Frapa v Rogoznici, kjer jih je čakal zaključek s proglasitvijo najboljših in zabavo v družbi ansambla Oranža ob bazenu marine. Za zaključek je organizator ob pomoči nenadomestljivega Sebastijana Levstika iz tehnične ekipe Kon-tiki salinga uspel z avkcijo prodati okoli 8 kg težak pršut za katerega so uspeli iztržiti 1.500 EUR.

Letošnji zmagovalec tekmovanja je postal že tretjič zapored Tomislav Pugelj, ki si je s tem prislužil prehodni pokal IV. Lions rally v trajno last. Na drugem mestu se je tokrat, prav tako že drugič znašel Marko Popit iz Lions kluba Vrhnika – Notranjska, tretji pa je bil letos Gorazd Medle iz Lions kluba Novo mesto. Nagrado za najboljšo žensko ekipo je dobila posadka Lions kluba Zarja iz Maribora s krmarjem Leonom Budjo, sicer članoma Lions kluba Piramida Maribor.

Vodja projekta »IV. Lions rally 2010« in predsednik Lions kluba Konjice Stanko KOLAR je ob tem povedal:

»Vesel sem, da nam je zopet uspelo. Uspelo v tekmovalnem delu, kot tudi tistem še bolj pomembnem, humanitanem namenu. Brez tako zveste in vesele jadralske druščine bi se takšnim projektom ob teh recesijskih časih slabo pisalo. Ob tem seveda ne smem pozabiti naših dragih sponzorjev in donatorjev, ki so tudi letos znali najti razlog za

podporo našemu projektu. Obrnili smo nov list v naboru naših dejavnosti in zlahka bomo izpolnili obljubo, ki smo jo že pred regato dali Centru za usposabljanje in varstvo v Dobrni – CUDV Dobrna – in upam tudi čimprej realizirali dogovorjeno investicijo – Postavitev markize-senčila v atriju CUDV Dobrna. Preostanek humanitarnih sredstev pa bo namenjen za naše redne projekte, ki bodo na ta način lahko nemoteno čakali na izvedbo v jesenskem času.«

CUDV Dobrna je socialno varstveni zavod in vključuje otroke, mladostnike in odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Izvaja institucionalno varstvo otrok in mladostnikov, ki zajema: osnovno oskrbo, varstvo in vodenje, zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego, ter usposabljanje po predpisih s področja šolstva. Za odrasle osebe pa izvaja vodenje, varstvo ter zaposlitev pod posebnimi pogoji in institucionalno varstvo. Vsem vključenim v programe centra je omogočeno celodnevno ali dnevno varstvo, odvisno od želja in potreb varovancev in njihovih staršev oziroma skrbnikov.

V Slovenskih Konjicah, 06.06.2010

Predsednik Lions kluba Konjice in vodja projekta IV. Lions rally 2010
Stanko KOLAR

Izjava za javnost:
LK_Konjice_izjava_za_javnost_IV_Lions_rally_2010_rezultati

Bilten regate (PDF):
Bilten_regate_IV_Lions_rally_2010

Rezultati (PDF):
IV_Lions_rally_2010_rezultati

Fotografije:

Več fotografij:
http://triptracker.net/trip/7363/