V četrtek, 27. maja so se v Slovenskih Konjicah na lokaciji »Tabrnakli Zlati grič« v Škalcah srečali organizatorji IV. Lions rally 2010 iz Lions kluba Konjice in prijavljeni krmarji skupaj s člani posadk na predregatnem srečanju.

»Lions rally« je tradicionalna navtična regata, ki jo prireja Lions klub Konjice in bo tokrat doživela že svojo 4. ponovitev. Odvijala se bo v času od 02. do 05. junijem 2010 v šibenskem akvatoriju na Hrvaškem. Udeležilo se je bo okoli 120 navdušenih jadralcev, članov 7 Lions in LEO klubov in njihovih prijateljev iz Slovenije, ki bodo na ogled postavili svoje jadralsko znanje, ob tem pa znali prisluhniti glasu dobrodelnosti.

Na srečanju v Škalcah, ki je imelo namen predstavitve poteka 3 dnevne prireditve v Dalmaciji na Hrvaške, so se udeleženci navtičnega dogodka seznanili s tehnično kot tudi s humanitarno platjo prireditve. Pristotne je v imenu organizatorja pozdravil Stanko Kolar, predsednik Lions kluba Konjice in vodja projekta IV. Lions rally 2010. Udeležencem regate je poleg organizacijskih in logističnih navodil posredoval željo po prijetnem druženju brez nezgod in čimveč tekmovalne sreče, ki jo bodo udeleženci tekmovanja potrebovali v športnem delu prireditve. Tehnični del regate je predstavil Sebastijan Levstik, ki bo v imenu Kon-tiki Sailing-a skrbel za tekmovalni del prireditve. Lanskoletni zmagovalec Tomislav Pugelj iz Lions kluba Konjice bo imel ostro konkurenco med že znanimi obrazi kot tudi nekaterimi novi, ki se bodo potegovali za prestižni prehodni pokal, ki ga prejme vsakoletni zmagovalec v enoletno last.

Člani Lions kluba Konjice so na podlagi vloge CUDV Dobrna sprejeli sklep, da bodo z izkupičkom iz dobrodelnega projekta »IV. Lions rally 2010« pomagali centru pri investiciji za zagotavljanje boljših pogojev za varovance centra pri preživljanju prostega časa na prostem v smislu postavitve senčila/markize v atriju centra. Investicija je ocenjena na 4.000 EUR in jo bo Lions klub izvedel samostojno ob strokovni pomoči arhitekta Mira Kvasa, sicer tajnika Lions kluba Konjice.

CUDV Dobrna je socialno varstveni zavod in vključuje otroke, mladostnike in odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Izvaja institucionalno varstvo otrok in mladostnikov, ki zajema: osnovno oskrbo, varstvo in vodenje, zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego, ter usposabljanje po predpisih s področja šolstva. Za odrasle osebe pa izvaja vodenje, varstvo ter zaposlitev pod posebnimi pogoji in institucionalno varstvo. Vključenim je omogočeno celodnevno ali dnevno varstvo.

V Slovenskih Konjicah, 27.05.2010

Predsednik Lions kluba Konjice in vodja projekta IV. Lions rally 2010
Stanko KOLAR

Izjava za javnost:
LK_Konjice_izjava_za_javnost_Predregatno_srecanje_IV_Lions_rally_2010

Bilten regate (PDF):
Bilten_regate_IV_Lions_rally_2010

Fotografije s srečanja: