V četrtek, 13. maja so člani Lions kluba Konjice pod vodstvom predsednika Stanka Kolarja obiska Center za usposabljanje, delo in varstvo na Lokovini v Dobrni. Obisk je bi informativne narave, saj se je Lions klub Konjice odločil pomagati centru v Dobrni v okviru svojih humanitarnih programov.

Člani Lions kluba Konjice so na podlagi vloge CUDV Dobrna na enem od svojih prejšnjih srečanj sprejeli sklep, da bodo z izkupičkom iz dobrodelnega projekta »Lions rally 2010« pomagali centru pri investiciji za zagotavljanje boljših pogojev za varovance centra pri preživljanju prostega časa na prostem.

CUDV Dobrna je socialno varstveni zavod in vključuje otroke, mladostnike in odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Izvaja institucionalno varstvo otrok in mladostnikov, ki zajema: osnovno oskrbo, varstvo in vodenje, zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego, ter usposabljanje po predpisih s področja šolstva. Za odrasle osebe pa izvaja vodenje, varstvo ter zaposlitev pod posebnimi pogoji in institucionalno varstvo. Vključenim je omogočeno celodnevno ali dnevno varstvo.

»Lions rally« je tradicionalna navtična regata, ki jo prireja Lions klub Konjice in bo tokrat doživela že svojo 4. ponovitev. Odvijala se bo v času od 02. do 05. junija v šibenskem akvatoriju na Hrvaškem. Udeležilo se je bo okoli 130 navdušenih jadralcev, članov Lions klubov in njihovih prijateljev iz Slovenije, ki bodo na ogled postavili svoje jadralsko znanje, ob tem pa znali prisluhniti glasu dobrodelnosti.

Člani Lions kluba so si ogledali center CUDV Dobrna, ter se z vodstvom centra, ki ga vodi direktorica Jožica Grubelnik, dogovorili, da bodo pomagali pri izgradnji senčila/markize v atriju centra, ki bo ob sicer prijetnih sončnih dneh poteti, zagotavljal varovancem na vozičkih primerno zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki, ter tako omogočal podaljšano in nemoteno preživljanje dnevnih uric na svežem zraku. Investicija je ocenjena na 4.000 EUR in jo bo Lions klub izvedel samostojno ob strokovni pomoči arhitekta Mira Kvasa, sicer tajnika Lions kluba Konjice.

V Sl. Konjicah, 16.05.2010

Predsednik Lions kluba Konjice
Stanko KOLAR

Izjava za javnost:
LK Konjice izjava za javnost Obisk Lions kluba Konjice v CUDV Dobrna

Fotografije:

Stanko Kolar, predsednik Lions kluba Konjice, Miro Kvas, tajnik, Jožica Grubelnik direktorica CUDV, Bojana Lipičnik vodja CUDV, Vlado Gobec in Milan Kolenc

Stanko Kolar, predsednik Lions kluba Konjice, Miro Kvas, tajnik, Jožica Grubelnik direktorica CUDV, Bojana Lipičnik vodja CUV, Vlado Gobec in Milan Kolenc

Panoramska fotografija centra

Panoramska fotografija centra