V petek, 14. maja je v hotelu Dobrava v Zrečah potekal 7. Dobrodelni ples Lions kluba Konjice. Ples poteka tradicionalno v mesecu maju kot obletnica ustanovitvenega večera, »Charter Night-a« Lions kluba Konjice, ki je bil pred 6 leti.

Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanja obletnice ustanovitve kluba in ima za namen zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost kluba. Organizacijski odbor priprave prireditve je tudi tokrat poskrbel za odličen program, udeležence plesa je zabaval ansambel Best Company z Obale, za prijetno vzdušje in kulinarične užitke pa se klub zahvaljuje osebju hotela Dobrava iz Zreč. Posebej velja izpostaviti udeležbo najvišjega vodstva Zveze lions klubov, Distrikta 129 Slovenija. Prireditve se je udeležila guvernerka Polonca Kukec, predsednik 4. regije Zoran Vodopija, predsednik 3. cone v 4. regiji Jurij Šarman ter gostje iz sosednjih Lions klubov.

Lions klub Konjice je se je tudi letos člansko obogatil, saj so dosedani člani medse sprejeli kar 6 novih članov, ki bodo v prihodnje prav gotovo dodali svoj košček v mozaiku dobrodelnosti Lions kluba Konjice. Predsednik Stanko Kolar je zaslužnim članom podelil nagrade, ki so si jih prislužili Lion leta Boštjan Brantuša, tajnik kluba Miro Kvas, »tail twister« Matej Zoran, Vlado Gobec, Milan Kolenc in Dušan Slapnik. Posebno nagrado za izjemno prepoznavnost LEO kluba je predsednik podelil tudi Primožu Punčuhu, bodočemu predsedniku LEO distrikta Slovenije.

Odlično delo kluba je prepoznala tudi guvernerka Distrikta, ki je posebni nagradi podelila Miru Kvasu in Vladu Gobcu.

Osrednji del večera je seveda pripadel tradicionalni dražbi likovnih del, na katero je klub postavil 14 slik za katere je uspel iztržiti nekaj več kot 6.000 EUR, ki bodo našli svojo pot v štipendijski sklad kluba. Del sredstev pa bo klub namenil fantu iz Oplotnice, četrtošolcu, ki se sooča z boleznijo, ki ima za posledico drastično poslabšanje vida. Za pomoč pri branju mu bo Lions klub Konjice kupil elektronsko lupo.

Prav posebno mesto na dražbi je našel tudi srček Maje Kostov iz Oplotnice, za katerega se je predsednik Lions kluba Konjice Stanko Kolar odločil, da ga bo uvrstil na dražbo in izkupiček dodal k 500 EUR, ki jih je klub že namenil za pomoč Maji. Odličen voditelj dražbe Boštjan Brantuša je med dražitelji uspel najti takšnega, ki je prispeval dodatnih 200 EUR za ta namen.

Svoj delež so dodali člani LEO kluba Konjice, ki so pripravili srečolov in zabavne igre, katere so v dobrodelni mošnjiček LEO kluba dodale dodatnih 2.000 EUR, ki bodo namenjeni za pomoč pri letovanju za otroke iz socialno šibkih družin.

V Sl. Konjicah, 16.05.2010

Predsednik Lions kluba Konjice
Stanko KOLAR

Izjava za javnost:
7. Dobrodelni lions ples Lions kluba Konjice

Fotografije:

Jurij Šarman, predsednik 3. cone 4. regije Distrikta 129 Slovenija, Zoran Vodopija predsednik 4. regije Distrikta 129 Slovenija, Polonca Kukec, guvernerka Distrikta 129 Slovenija, Andrej Šelih, predsednik LEO kluba Konice, Aleš Mrzdovnik in Stanko Kolar, predsednik Lions kluba Konjice

Jurij Šarman, predsednik 3. cone 4. regije Distrikta 129 Slovenija, Zoran Vodopija predsednik 4. regije Distrikta 129 Slovenija, Polonca Kukec, guvernerka Distrikta 129 Slovenija, Andrej Šelih, predsednik LEO kluba Konice, Aleš Mrzdovnik in Stanko Kolar, predsednik Lions kluba Konjice

Skupinska fotografija članov Lions kluba Konjice z gosti.

Skupinska fotografija članov Lions kluba Konjice z gosti.

Več fotografij:

http://triptracker.net/trip/7363/

Video reportaža: