IZJAVA ZA JAVNOST:

»Donacija Lions kluba Konjice Gimnaziji Slovenske Konjice pri udeležbi v projektu ACES 2010«

V torek, 13. aprila je delegacija Lions kluba Konjice obiskala Gimnazijo Slovenske Konjice, kjer so jim skupaj dijaki udeleženci projekta ter učitelji, vodja projekta Vasja Ivančič in ravnatelj Milan Sojč predstavili projekt ACES 2010, to je projekt Akademije srednjeevropskih šol v katerem je sodelovala konjiška gimnazija.

Prvi del projekta se je odvil v Sloveniji v času od 21. do 25. januarja letos, ko so dijaki iz Skopja obiskali Slovenske Konjice, drugi del pa ob koncu meseca februarja, ko so učitelji in  dijaki iz Slovenskih Konjice obiskali Gimnazijo Josip Broz Tito v Skopju.

Lions klub Konjice je pomagal Gimnaziji Slovenske Konjice pri izvedbi obiska Makedonije s financiranjem letalskega prevoza 4 dijakom v višini 960 EUR, ki se sicer omenjenega mednarodnega projekta mladih zaradi socialne stiske ne bi mogli udeležiti.

V Lions klubu Konjice želimo pomagati pri izobraževanju mladih in to dodatno izkazujemo s štipendijskim skladom, v katerega letno namenjamo okoli 6.000 EUR. Prav tako smo prepričani da tovrstne mednarodne aktivnosti mladino dodatno obogatijo z izkušnjami, ki jim bodo kot dobra izkušnja služile pri njihovi nadaljni izobraževalni in življenjski poti.

V Sl. Konjicah, 13.04.2010

Predsednik Lions kluba Konjice
Stanko KOLAR

 

Na fotografiji (leva proti desni): Vodja projekta ACES Vasja Ivančič, dijaki Gimnazije Slovenske Konjice, Predsednik Lions kluba Konjice Stanko Kolar, ravnatelj Milan Sojč ter tajnik Lions kluba Konjice Miro Kvas.

 

Priloga:
LK_Konjice_izjava_za_javnost_Donacija_Gimnaziji_Slovenske_Konjice_ACES

Videoprispevek:
http://www.youtube.com/user/skalatvinfo#p/u/22/N73W4hJa5FA