Lions klub Konjice je pred leti na pobudo ustanovnega člana in prvega tajnika Božidarja Punčuha v program svojih humanitarnih aktivnosti uvrstil tudi štipendiranje mladih. Namen pomoči je finančna podpora pri visokošolskem izobraževanju mladih talentov, mladih s posebnimi potrebami oziroma mladih iz socialno ogroženih okolij.

Letos je razpis potekal že tretje leto zapored.

Za namen je projekta štipendiranje mladih v visokošolskih programih je klub za študijsko leto 2009/2010 v sklad za štipendiranje namenil sredstva v višini 6.000 evrov. Razpis je potekal v mesecu oktobru 2009. Do razpisanega roka je prispelo dovolj kvalitetnih vlog, na podlagi katerih se je predsedstvo kluba odločilo v skladu s PRAVILNIK O ŠTIPENDIRANJU IN DODELJEVANJU POMOČI PRI RAZVOJU TALENTOV NADARJENIH MLADIH podeliti:

  • 3 enoletne štipendije v skupni višini 5.400 EUR in
  • 1 enkratno študijsko pomoč v višini 600 EUR.

Lions klub Konjice je študentom za pomoč in izmenjavo informacij s štipenditorjem dodelil tutorje – skrbnike, člane kluba,  ki bodo s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami po potrebi pomagali štipendistom z nasveti pri njihovem enoletnem intenzivnem sodelovanju s klubom. Tutorji štipendistom v aktualnem šolskem letu so Janko Poklič, Milan Kolenc, Andrej Poklič in Dušan Slapnik.

Prejemniki štipendij in enkratne študijske pomoči za šolsko leto 2009 / 2010 so:

  1. Tina Esih, študentka Filozofske fakultete, smer Slovenski jezik s književnostjo in zgodovina Univerze v Mariboru
  2. Apolonija Rebernak, študentka na Fakulteti za logistiko, smer Gospodarska in tehniška logistika Univerze v Mariboru
  3. Tadej Drobne, študent Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, smer orkestralni inštrumenti – saksofon
  4. Maja Bezovnik, študentka Fakultete za logistiko, smer Logistika sistemov Univerze v Mariboru