Lions klub Konjice in LEO klub Konjice sta v soboto 5. decembra skupaj izvedla sicer tradicionalno humanitarno akcijo Lions kluba Konjice »Miklavževo obdarovanje družin 2009«. Za letošnjo obdaritev družin v stiski sta humanitarni organizaciji ob izdatni pomoči sponzorjev skupaj namenili 4.000 EUR, ki sta jih razdelili med 17 družin v obliki vrednostnih darilnih bonov za družino ter darilnih paketov za otroke, katerih vsebina jim bo popestrila in osladkala praznično decembersko, ter s šolskimi potrebščnimami pomagala pri delu in učenju v šoli in doma.

Predsednik Lions Kluba Konjice Stanko Kolar:

“Poskusili smo najti pravo kombinacijo pomoči družinam v stiski zato smo se odločili za način obdarovanja v obliki darilnih paketov in vrednostnih bonmov. Družine pravzaprav same najbolje vedo kaj potrebujejo za lažje premagovanje in krpanje družinskih proračunov. Letos smo ob pomoči uspeli pripraviti darila za 17 družin in 44 otrok. Kriza ne prizanaša nikomur, še najmanj pa tistim, ki jih ponavadi poleg bolezni spremlja še nesreča v različnih pojavnih oblikah. Upamo, da smo z našo akcijo, v kateri se posebej zahvaljujem za pomoč LEO klubu Konjice, ki je pomagal tako v finančnem smislu kot tudi pri razdelitvi darilnih paketov, dosegli tiste, ki so pomoči najbolj potrebni in jim tako prižgali eno in upam da ne edino lučko, ki jim bo zaradi naše akcije pomagala preživeti praznični december, mogoče pa osvetliti še kakšen dan v prihajajočem letu 2010.

Akcija seveda ne bi uspela če ne bi bilo pomoči naših tradicionalnih sponzorjev, ki nam priskočijo na pomoč ob takšnih dogodkih. Ob tem želim izpostaviti pomoč City centra iz Celja in Europarka iz Maribora, ki sta skupaj z vsemi udeleženimi pri pripravi in izvedbi letošnje akcije Lions kluba Konjice pripomogla osrečiti prenekatero otroško srce v tem veselem decemberskem času.”


Sponzorji / donatorji:
City-center

Europark

Dodatno: