Spoštovane članice in člani Lions klubov!

Članice in člani LEO klubov smo se odzvali pobudi LEO kluba Strasbourg in se pridružili projektu “They are among us”. Namen projekta, v katerem sodeluje več evropskih  distriktov, je slepe in slabovidne dijake in študente spremljati na koncerte in glasbene festivale, ter jim tako omogočiti, da tudi sami doživijo glasbene užitke. Hkrati je projekt namenjen osveščanju javnosti, da so med nami tudi “drugačni”, in integraciji slepih in slabovidnih. V okviru projekta smo maja v parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju pripravili koncert, ki smo ga poimenovali “Med nami so”, 14. septembra pa smo 10 slepih oziroma slabovidnih spremljali na koncert skupine Dan D v ljubljanskih Križankah, kar je bila nepozabna izkušnja za vse.

Slika 013Spremljevalci slepih in slabovidnih smo na koncertu nosili majice “They are among us”. Marsikdo si je zaželel majice, zato smo se odločili, da jih natisnemo večjo količino in ponudimo vsem članom LEO in Lions distrikta, izkupiček od prodaje pa namenimo za vzdrževanje učne poti za slepe in slabovidne v Celju. Majice so že kupili nekateri člani kabineta guvernerke Lions distrikta, in nekaj LEO klubov. Njim se že zdaj zahvaljujem, ostale pa vabim, da z naročilom majice podprete oba projekta – They are among us in učno pot za slepe in slabovidne.

Majica je bele barve s črnim tiskom (v priponki je tudi fotografija), dobite pa jo za dobrodelni prispevek 10 evrov. Menim, da bomo z nakupom in nošenjem majice dokazali, da se zavedamo, kaj je naša naloga – pomagati, pa tudi osveščati širšo javnost, da so med nami tudi slepi in slabovidni, ki jih včasih spregledamo.

Če se odločite, da boste podprli projekt, prosim, pošljite mail na ana.cemazar@gmail.com in dopišite velikost majice. Na voljo so moški oz. unisex in ženski modeli v velikostih od S do XL (moški modeli so precej veliki).

Že vnaprej hvala vsem!
Pomagamo!

Ana Čemažar
ILO