Dobrodelna akcija

ZA mlade športne upe 2022

Sodelujte v dobrodelni akciji ZA mlade športne upe in se potegujte za podpisan dres Luke Dončića !

Vabimo vas, da sodelujete v dobrodelni akciji ZA mlade športne upe in donirajte  ZA mlade perspektivne športnike in socialno šibkih družin. Zbrana sredstva bodo namenjena plačilu organizirane športne vadbe talentiranih mladih športnikov v  športnih klubih in omogočanju razvoja njihovih športnih talentov pod strokovnim vodstvom.

Vsi, ki boste prispevali dobrodelne prispevke Za mlade športne upe, se potegujete za podpisano majico Luke Dončića, ki jo je slovenski košarkarski zvezdnik podpisal našemu svetovnemu popotniku Oliverju Tiču, ko se je le-ta na 25.000 km poti iz skrajnega juga Argentine do najsevernejšega kraja na Aljaski, ustavil v Dallasu in se udeležil tekme Mavericksov. Majico bo prejel tisti donator, ki bo do zaključka akcije (predvidoma druga polovica avgusta 2022) za mlade športne upe skupaj prispeval največ sredstev.

V zahvalo za doncijo bo vsak donator prejel 3 ekskluzivne digitalne spominke v obliki NFT-jev turističnih destinaciij: Ljubljana, Blejsko jezero in Postonjska jama izdanih na na platformi IFeelNFT.  Po izvedeni donaciji, vas prosimo, da na elektronski naslov E: mladisportniupi@gmail.com sporočite elektronski naslov na katerega vam bomo lahko poslali navodila in kode za mintanje NFT-jev. V mailu navedite podatek o donatorju: ime in priimek (v primeru donacije fizične osebe) oziroma naziv podjetja/organizacije (v primeru pravne osebe).

Dres s podpisom Luke Dončića

Dobrodelno akcijo na  pobudo svetovnega popotnika Oliverja Tiča organizira humanitarno društvo Lions Klub Konjice.

Na tej strani akcije objavljamo aktualni seznam 10 NAJ donatorjev, ki ga dnevno posodabljamo. Donatorji lahko v obdobju trajanja dobrodelne akcije (od 13. maja do druge polovice avgusta 2022) prispevate večkrat.

Donirate lahko na naslednje načine:

  1. Nakazila donacij na posebni transakcijski dobrodelne akcije:
    Prejemnik: Humanitarno društvo Lions Klub Konjice,
    Mestni trg 2, 3210 Slovenske Konjice,
    IBAN: SI56 6100 0002 7127 561,

    namen nakazila: Donacija ZA mlade športne upe.
  1. Nakazilo donacij s kreditno ali debitno kartico preko Pay Pal-a na tej povezavi:

3. Pošlji SMS: POMAGAMO10 na 1919 in doniraj 10 EUR za mlade perspektivne športnike iz socialno šibkih družin.

Cilji akcije:

V letu 2022 zbrati potrebna sredstva za plačilo organizirane športne vadbe vsaj 20 mladim športnikom iz socialno šibkih družin.

Z dobrodelno akcijo nadaljevati tudi v prihodnjih letih in zbirati potrebna sredstva za vljučevanje mladih perspektivnih športnikov iz socialno šibkih družin v strokovne programe organizairane šporne vadbe.

S podpisano majico Luke Dončića nagraditi donatorja, ki bo v sklopu akcije ZA Mlade športne upe v letu 2022 prispeval največ sredstev.

Aktualni seznam NAJ donatorjev, ki se potegujejo za

dres s podpisom Luke Dončića

Podporniki akcije

Ozadje akcije

Oliver Tič iz Slovenskih Konjic se je oktobra leta 2018 odpravil na jug Argentine, od koder ga pot vodi proti severu. Prehoditi namerava 25 tisoč kilometrov iz mesta Ushuaia na skrajnem jugu Argentine do mesteca Prudhoe Bay, najsevernejšega kraja na Aljaski.

Pri tem poskuša biti tudi čim bolj varčen, njegov okvirni proračun znaša deset evrov na dan. Na poti sreča veliko gostoljubnih ljudi, ki mu ponudijo brezplačno prenočišče ali obrok hrane. Oliver oziroma Oli Walker (kot je njegov popotniški vzdevek) poudarja, da ta pustolovščina ne bi bila mogoča brez podpore iz domačega okolja. Nekaj denarja za pot je prihranil sam, veliko pomoči pa je dobil iz lokalne skupnosti, priskočila so podjetja in veliko prijateljev, v domačem okolju ima stalno podporo in zaradi tega je vse skupaj veliko lažje. Brez prijateljev se tega projekta ne bi mogel lotiti oziroma, bolje rečeno, ne bi mogel zaživeti svojih sanj.

Po letu in pol je prišel do Kolumbije, nato pa se je moral za leto dni ustaviti zaradi epidemije koronavirusa in od aprila 2021 nadaljuje pot proti Aljaski. Sprva je načrtoval, da bo hodil ob zahodni ameriški obali, ker pa je želel obiskati Dallas in videti Luko Dončića, se je odločil narediti »manjši« ovinek za 320 km in obiskal Dallas. Vodstvo Mavericksov ga je povabilo na njihovo tekmo, kjer se je tudi srečal z Luko Dončićem, ki mu je ob srečanju podpisal dres z znametito številko 77.  Oliver je Luki povedal, da bo podpisan dres namenil za izvedbo dobrodelne akcije.

Obljubo Luki Dončiću Oliver izpolnjuje z dobrodelno akcijo ZA mlade športne upe, ki jo organizira  v sodelovanju s humanitarno organizacijo Lions Klub Konjice.  Pričela se bo v petek 13. maja in bo trajala do vrnitve Oliverja v domače Slovenske Konjice – predvidoma v drugi polovici avgusta. Oliver k sodelovanju v dobrodelni akciji vabi njegove podpornike, prijatelje in znance, medije, podjetja in organizacije ter jih poziva, da donirajo po svojih najboljših močeh in podprejo mlade športne upe da zaživijo svoje sanje, kot jih vsak dan znova živi tudi Oliver na poti iz Argentine na Aljasko.

Oliver in Luka v Dallasu

Medijski partnerji

Mediji o akciji